Pridať recept

Čevapčiči na balkánsky spôsob

6
porcií
35
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

400 g
bravčové mäso
200 g
teľacie mäso
1 strúčik
cesnaku
štipľavá paprika
majoránka
125 ml
mäsový vývar
2 PL
olej
2 ks
červená paprika
1 ks
cuketa
rozmarín
mleté čierne korenie
soľ

postup

Mleté mäso premiešame s prelisovaným cesnakom a koreninami. prilejeme vriaci vývar a vymiešame na hladkú hmotu. Dochutíme soľou a ušúľame na tvar valčekov. Na panvicu s rozohriatym olejom ukladáme mäsové valčeky, ktoré zo všetkých strán opekáme dohneda. V strede by malo mäso zostať ružovkasté. Po opekaní mäsa dáme na panvicu nakrájané cukety a papriky. Pridáme soľ, rozmarín a krátko dusíme. Dusenú zeleninu podávame k čevapčiči ako prílohu.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Pečené mäsové guľky s troma rôznymi prílohami
Pečené mäsové guľky a 3 rôzne prílohy
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke sú vždy dobrý nápad a môžete ich skombinovať s rôznymi prílohami.
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Mnohí z nás sa vyhýbajú balenému mäsu a kupujú ho radšej na pultoch či v mäsiarstvach. Takto je to...
Viete, na čo sa používa podložka v balenom mäse?
Viete, na čo slúži podložka v balenom mäse?
Mäso balené v plastových nádobách sa najčastejšie ukladá na špeciálnu bielu podložku. Prečo ju výrobca...
10 druhov zeleniny s najnižším obsahom kalórií
10 druhov zeleniny s najnižším obsahom kalórií
Ak chcete schudnúť, mali by ste si okrem iného vybrať nasledujúcich 10 druhov zeleniny.
7 spôsobov, ako do jedálnička pridať viac zeleniny každý deň
7 spôsobov, ako do jedálnička pridať viac zeleniny každý deň
5 porcií ovocia a zeleniny denne by malo byť normou. To môže byť pomerne náročné. Najmä keď je skrinka...
Nikdy ich nejedzte surové. Škodlivé môžu byť nielen zemiaky!
Nikdy ich nejedzte surové. Škodlivé môžu byť nielen zemiaky!
Máte radi čerstvé ovocie a zeleninu? Veľmi dobre, sú mimoriadne cennou súčasťou našej stravy. A hoci ich...