Pridať recept

Anglické trifle

6
porcií
110
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 g
maliny
35 g
práškový cukor
175 g
cherry sladké
5 PL
malinový džem
6 ks
sušienky amaretti
300 ml
smotana
pistácie
Krém
250 ml
polotučné mlieko
250 ml
smotana
1 ks
vanilkový struk
6 ks
žĺtok
50 g
práškový cukor
1 PL
Zlatý klas
cesto
100 g
maslo
100 g
práškový cukor
100 g
polohrubá múka
2 KL
prášok do pečiva
2 ks
vajce

postup

1.
Semienka vyškrabeme z vanilkového struku. Mlieko, smotanu, semienka aj zvyšok struku zahrejeme v kastróle až po bod varu. Dôkladne zmiešame žĺtky, cukor a zlatý klas. Pomaly a za stáleho miešania k nim prilievame horúce mlieko. Vrátime do hrnca a na miernom plameni za stáleho miešania krém hustíme. Zmes nesmie vrieť! Po odstavení prikryjeme fóliou, necháme vychladnúť, potom vložíme do chladničky stuhnúť.
 
2.
Tortovú formu s priemerom 20 cm vymastíme a vyložíme papierom na pečenie. Rúru predhrejeme na 190°C. Minútu šľaháme maslo, cukor, múku s práškom do pečiva a vajce. Cesto vyliate do formy pečieme 20 minút. Po upečení necháme vychladnúť. Korpus dlhým nožom vodorovne rozrežeme na polovicu. Sherry zmiešame s 1pl cukru rozpustenou v 1pl horúcej vody. Týmto sirupom polejeme obe polovice korpusu. trošku sirupu si odložíme na neskôr. Jednu polovicu korpusu natrieme marmeládou, zlepíme ju s druhou polovicou. Takto zlepený korpus nakrájame na drobné kocky.
3.
175g malín a 25g práškového cukru minútu prudko varíme, len aby sa cukor rozpustil. Niektoré maliny môžeme popučiť vidličkou.
4.
Dno sklenenej misky na trifle vyložíme kockami korpusu. Prelejeme malinovým pyré a posypeme časťou zvyšných malín. Do medzier vložíme kúsky sušienok a pokvapkajte zvyškom sherry sirupu. Z krému vyberieme vanilkový struk, potom ho pomaly lejeme na prvú vrstvu. V chladničke necháme odpočívať, najlepšie celý deň. Pred podávaním ušľaháme šľahačku, ktorá tvorí poslednú vrstvu. Servírovať môžeme posypané pistáciami alebo čokoládovými hoblinami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať