Pridať recept

Grilovaná chobotnica v šampanskom

ingrediencie

1 ks
chobotnica
cibuľa
citrón
bobkový list
nové korenie
borievka
celé čierne korenie
cesnaku
olivový olej
soľ
7,75 dl
sekt

postup

1.
Celú fľašu sektu nalejeme do hrnca, vložíme doň cibuľu, ktorú sem očistili, koliesko citrónu, strúčik cesnaku, bobkový list a niekoľko guliek nového korenia, čierneho korenia a borievok. Necháme variť, potom pridáme 2 korkové štuple a chobotnicu, ktorú sme pred tým očistili. Niekoľko krát ju ponoríme a vyberieme, až potom ju necháme variť asi 40 minút.
 
2.
Potom chobotnicu vyberieme a nakrájame ju na kusy a asi na 20 minút ju ponoríme do marinády, ktorú sme pripravili z olivového oleja, citrónovej šťavy, trochu chili a cesnaku. Takto pripravenú chobotnicu / chápadlá ) grilujeme na panvici asi 3 minúty.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
bancan1960
17.9.2012 18:52 | |
+2 -0
Zaujímavy recept,kedže mám rad morské príšerky musím skusiť.