Dusený králik v omáčke
100
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
králik
2
ks
šalotka
30
g
maslo
rastlinný olej
2
KL
citrónová šťava
1
KL
mletá červená sladká paprika
100
ml
smotana na varenie
postup
1.
Dve lyžice oleja zmiešame s citrónovou šťavou a pridáme štipku soli. Králika rozporciujeme a pripraveným olejovým pácom potrieme jednotlivé kúsky mäsa. Necháme na noc odležať.
2.
Šalotku pražíme na masle a pridáme lyžičku papriky. Vložíme do tlakového hrnca a pridáme na-porciovaného králika. Podlejeme vodou a necháme dusiť v uzavretom hrnci približne 70 minút.
3.
Keď mäso úplne zmäkne, vyberieme ho a zvyšnú šťavu rozmixujeme. Pridáme smotanu, krátko povaríme a omáčka je hotová. Vložíme do nej uvarené kúsky králika a môžeme podávať.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.