Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fazuľkové pyré

dobruchut.sk
dobruchut.sk
65
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

400 g
zelená fazuľka
200 ml
smotana na varenie
500 g
zemiaky
20 g
maslo
1 štipka
soľ

postup

1.
Z fazuľových strukov odstránime žilky a tuhé časti, pokrájame ich na menšie časti a dáme variť v mierne posolenej vode. Varíme približne 30 minút, kým nezmäknú.
2.
Vodu scedíme, pridáme 100 ml smotany a zmixujeme.
3.
Zemiaky uvaríme v šupke, potom očistíme a pretlačíme na kašu. Pridáme zvyšnú smotanu, maslo a zmixujeme na pyré. Podávame spolu s fazuľkovou kašou.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
ľadový čaj
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Čaj. Nápoj, ktorý pijeme azda všetci a pri akejkoľvek príležitosti. Či k raňajkám, popri práci alebo len tak,...
Čaj z bazy čiernej
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Tento všadeprítomný a všeobecne známy ker, niekedy až strom, skrášľuje svoje okolie až dvakrát do roka. Najprv na jar,...
Kvetinové čokoládové cupcakes
Máj v znamení kvetinových dezertov
Máj v znamení kvetinových dezertov
S prichádzajúcimi teplými dňami sa objavuje nespočetné množstvo kvitnúcich rastlín, ktoré mnohým vyčaria úsmev...