Fazuľkové pyré
65
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
zelená fazuľka
200
ml
smotana na varenie
500
g
zemiaky
20
g
maslo
1
štipka
soľ
postup
1.
Z fazuľových strukov odstránime žilky a tuhé časti, pokrájame ich na menšie časti a dáme variť v mierne posolenej vode. Varíme približne 30 minút, kým nezmäknú.
2.
Vodu scedíme, pridáme 100 ml smotany a zmixujeme.
3.
Zemiaky uvaríme v šupke, potom očistíme a pretlačíme na kašu. Pridáme zvyšnú smotanu, maslo a zmixujeme na pyré. Podávame spolu s fazuľkovou kašou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.