Pridať recept

Plnené vykostené kurča

4
porcie
150
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
kurča
1 téglik
horčica plnotučná
1/2 ks
červená paprika
1/2 ks
zelená paprika
1 PL
maslo
soľ
mleté čierne korenie
olej

Na plnku

2 PL
olej
1 ks
cibuľa
150 g
kuracia pečienka
150 g
šampiňóny
1 strúčik
cesnaku
1 KL
vegeta
1/2 KL
mletá červená paprika
1/2 ks
rožok
2 ks
vajce
1 PL
petržlenová vňať
soľ
mleté čierne korenie

postup

1.
Plát mäsa z vykosteného kurčaťa rozložíme na dosku, mierne osolíme, okoreníme a potrieme horčicou.
 
2.
Plnka: Na oleji popražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pečene očistíme, opláchneme vodou, osušíme, pokrájame na menšie kúsky a pridáme k cibuli. Očistené, na štvrťky pokrájané šampiňóny vmiešame k pečeni. Ochutíme prelisovaným cesnakom, vegetou, mletou červenou paprikou, soľou a čiernym korením. Rožok pokrájame na drobné kocky a primiešame k plnke. Asi po 10 až 15 minútach dusenia pridáme vajcia a petržlenovú vňať. Premiešame a po 5 minútach odstavíme.
3.
Plnku rozložíme do stredu vykosteného plátu. Umytú papriku nakrájame na dlhé tenšie rezance a striedavo ich poukladáme vedľa seba na plnku. Mäso s plnkou opatrne zvinieme do rolády a previažeme kuchynskou niťou.
4.
Uložíme do vymasteného pekáča a pri teplote 200 C pečieme 1,5 hodiny. Počas pečenia podlievame vodou alebo vlastnou šťavou. Pred koncom pečenia potrieme maslom, aby sa vytvorila chrumkavá kôrka. Podávame s pečenými zemiakmi alebo ryžou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Spracovanie húb
Tipy a triky, ako spracovať huby
Táto jeseň hubárom praje. Z príjemnej prechádzky lesom si môžete odniesť poriadnu výslužku. Prinášame...
Fotorecept: Hubník - hubový koláč
3 skvelé recepty na voňavé hubové koláče
Boli ste na hubách? A už ste prejedený hubovej polievky, či vysmážaných bedlí? Upečte si chutný hubový koláč.
Mladé a zdravé huby škoda sušiť. Naložte ich do pohárov!
Zopár tipov a rád, ako správne sterilizovať lesné huby.
hliva ustricová
Hliva ustricová - zázračná huba!
V posledných rokoch je hliva veľmi obľúbenou pochúťkou, ktorá sa dnes už bežne využíva v kuchyni ako...
Jasminova ryza
Kulinárske umenie, hudba a móda sa v Bratislave spojili v celok
Tvárou kulinárskeho podujatia Taste of Garden bol šéfkuchár Shahaf Shabtay.V metropole Slovenska sa začiatkom...
TOP
Viete, prečo musíte dať pečienku pred varením do horúcej vody? Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári,
Viete, prečo musíte dať pečeň pred varením do horúcej vody? Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, bude krásne jemná, mäkká a už nikdy nebude horká
Úžasne jemná pečienka, ktorá sa rozplýva na jazyku? Stačí dodržiavať tieto zásady a pripravíte vždy tú...