Pridať recept

Mrkvové zeleninové pyré

ingrediencie

5 ks
mrkva
20 g
maslo
1 ks
petržlen
2 ks
zemiaky
300 ml
mlieko
1 hrsť
solamyl
soľ
cukor hnedý

postup

1.
Mrkvu, petržlen a zemiaky očistíme a nakrájame na drobné kocky.
 
2.
Zeleninu vložíme do hrnca, podlejeme vodou, pridáme maslo a podusíme do zmäknutia. Dochutíme soľou a dvomi lyžičkami hnedého kryštálového cukru.
3.
Do hotovej zmesi vlejeme mlieko alebo mliečnu formulu a podľa potrieb zahustíme Solamylom. Ešte raz necháme prejsť varom.
4.
Nakoniec všetko zmixujeme ponorným mixérom. Starším deťom môžeme podávať s krutónmi alebo opečenými hriankami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.