Cestoviny so smotanovou omáčkou
4
porcie
25
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
balíček
cestoviny
1
ks
smotana na varenie
1
ks
syr v črievku
1
ks
paradajkový pretlak
2
dl
mlieko
2
ČL
hladká múka
2
strúčiky
cesnaku
1/2
ks
zeleninový bujón
kukurica
olivy
tvrdá saláma
postup
Odrežeme si 3 asi 0,5 cm hrubé krúžky salámy a nakrájame ich na malé kocky. Dáme ich jemne opražiť na kvapke oleja. Potom prilejeme smotanu, vytlačíme syr, pridáme bujón a pretlak a necháme chvíľku povariť. V mlieku si rozmiešame múku a prilejeme to k omáčke. Pretlačíme 2 strúčiky cesnaku a necháme za občasného miešania zovrieť. Keď zovrie, pridáme trocha kukurice. Cestoviny si uvaríme podľa návodu, v osolenej vode. Na cestoviny nalejeme omáčku a na vrch dáme nakrájané olivy
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.