Malinovo-jablková štrúdľa
5
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
35
dkg
hladká múka
25
dkg
stužený tuk Cera
1
ks
vaječný žĺtok
1
PL
octu alebo citrónovej šťavy
8
PL
voda
štipiek
soľ
Plnka
podľa chuti
vanilínový cukor
3
ks
jablko
1
šálka
maliny
postup
1.
Polovicu múky spracujeme s tukom, druhú s octom, žĺtkom, soľou a vodou. Obidve cesta spojíme a 3 x preložíme. Necháme asi jednu hodinu postáť.
2.
Jablká ošúpeme a nakrájame na kocky, dáme s troškou vody podusiť do hrnca, ochutíme vanilínovým cukrom, pridáme maliny a len zľahka premiešame. Cesto si vyvaľkáme na veľký plát, na ktorý nanesieme jablká s malinami cesto zavinieme. Celú štrúdľu potrieme rozšľahaným vajcom. Pečieme pri teplote 200 stupňov Celzia 15 až 20 minút. Pred podávaním môžeme posypať zmesou práškového cukru a škorice.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.