Pridať recept

Slivkové zvitky

5
porcií
20
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 balíček
lístkové cesto
1 šálka
domáci slivkový lekvár
1 ks
vajce
podľa chuti
trstinový cukor
podľa chuti
pomarančová kôra
podľa chuti
práškový cukor na posypanie

postup

Cesto si vyvaľkáme na veľký plát, ktorý potrieme vajíčkom, potom posypeme trstinovým cukrom a pomarančovou kôrou. Vykrajujeme malé obdĺžniky, na ktoré nanesieme slivkový lekvár a cesto zvinieme. Rolky ukladáme vedľa seba na plech, na papier na pečenie, potrieme zasa rozšľahaným vajcom, a dáme zapiecť. Pečieme, kým nie sú rolky sfarbené do zlatista. Posypeme práškovým cukrom.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Silvestrovské pohostenie
Uložiť, nestratiť! Silvestrovské pohostenie aké nikde inde nenájdete: Originálne slané chuťovky, košíčky, jednohubky, vajíčka a iné recepty, s ktorými zabodujete!
Fantastické chuťovky na silvestrovskú párty. Jednoduché a pritom tak chutné inšpirácie. Máme pre vás recepty...
Plnené pochúťky z lístkového cesta
Plnené pochúťky z lístkového cesta: Perfektné na večeru či k telke
Lístkové cesto v slaných prevedeniach, ktoré vám určite zachutia. A pre tých, ktorí nemajú nadýchané cesto...
Taliansky dezert Diplomatico
Všetci pýtajú recept: Lístkové cesto a tá najkrémovejšia plnka, talianske DIPLOMATICO je jednoznačný favorit
Tento exkluzívny recept z talianskej kuchyne poteší najmä milovníkov krémových dezertov. Musíte ho jednoznačne vyskúšať.
Jablka v zupane
Cesto
 Kysnuté, piškótové, linecké, trené, lístkové, či odpaľované cesto. Viete, ktoré ako pripraviť a na akú...
Lístkové cesto
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
5 super rýchlych dezertov, ktoré famózne chutia a sú hotové skôr, ako sa nečakaná návšteva stihne usadiť.
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
A čo vy? Ochutnávate surové cesto počas vianočného pečenia? Toto je dôvod, prečo by ste tak už nemali robiť!