Pridať recept

Vanilkové venčeky

18
porcií
75
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Suroviny

4 dl
voda
6 ks
vajce
25 dkg
polohrubá múka
25 dkg
Hera
1 štipka
soľ

Krém

25 dkg
Flora Gold
500 ml
mlieko
2 ks
vanilkový cukor
2 ks
puding zlatý klas
20 dkg
práškový cukor

postup

1.
Do horúcej mierne osolenej vody pridáme Heru a povaríme. Neskôr prisypeme múku a miešame, kým nevznikne hustá kašovitá hmota. Keď nám táto hmota vychladne, primiešame celé vajíčka po jednom a dobre vymiešame.
 
2.
Väčší plech vystelieme papierom na pečenie. Hmotu si dáme do vrecúška a vytláčame venčeky, ktoré pečieme pri 200 stupňoch asi 15 minút, kým nenadobudnú zlatistý nádych. Venčeky po vybratí z rúry necháme vychladnúť a potom prekrajujeme napoly.
3.
Postup pri výrobe plnky: Z mlieka, zlatého klasu a cukru uvaríme puding a miešame metličkou aby sa nám nevytvárali hrudky. Floru vymiešame s práškovým cukrom a postupne primiešavame puding. Hotovou plnkou plníme venčeky.
4.
Ako ozdobu môžme zvoliť roztopenú čokoládu, karamelovú polevu, práškový cukor,..
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Odpaľované cesto
Ako na dokonalé odpaľované cesto
Presný postup a overené rady, ako sa popasovať s obávaným strašiakom cukrárov – odpaľovaným cestom.
Ako opraviť zrazený krém?
Zrazený krém nevyhadzujte! Toto sú 4 triky skúsenej gazdinky, ako ho zachrániť
Pripravujte obľúbený zákusok či tortu a zrazí sa vám krém? Odteraz už ho nemusíte vyhodiť, poznáme triky,...
XXL veterník
Fantastická veterníková torta alebo XXL veterník
Zobrali sme tradičný vanilkový veterník a vytvorili z neho vynikajúcu tortu!
Báječné karamelové rezy: Poctivý krém medzi plátmi odpaľovaného cesta
Báječné karamelové rezy: Poctivý krém medzi plátmi odpaľovaného cesta
Tieto rezy sa hodia na sviatok i všedný deň. Sú fantasticky karamelové!
Veterníky
Ako na perfektné veterníky ako z cukrárne: Pripravte si doma najobľúbenejší slovenský zákusok
Netrúfne si na ne každý, ale práve preto odkrývajú naše cukrárske kvality. Veterníky sú kráľmi našich...