Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Mramorový cheesecake

suellein
suellein
80
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

1/2 kg
jemný tvaroh
280 g
kyslá pochúťková smotana
50 g
Flora gold maslo
1 ks
vajce
130 g
čokoládové sušienky
140 g
práškový cukor
1 ks
chemicky neošetrený citrón
1 ks
vanilkový cukor
1 PL
hladká múka
1 PL
kakao
trochu
maslo na vymastenie

postup

1.
Najprv spravíme korpus tak, že sušienky úplne rozdrvíme a nasypeme do misky. Maslo roztopíme na miernom ohni a spojíme s namrvenými sušienkami. Mala by vzniknúť hmota podobná mokrému piesku. Okrúhlu tortovú formu (24 cm) vymastíme maslom a na dno vysypeme sušienkovú hmotu, ktorú utlačíme aj po bokoch. Dáme do chladničky aspoň na 20 minút.
2.
Do vyššej nádoby dáme tvaroh, smotanu, vajce, cukor, vanilkový cukor, nastrúhanú citrónovú kôru a múku a pomocou ručného šľahača pár minút miešame. Z tejto tvarohovej hmoty si niekoľko polievkových lyžíc odoberieme do inej nádoby a k tomu pridáme kakao.
3.
Keď už je keksíkový korpus stuhnutý, prichádza na rad krém. Ak chceme docieliť pekné „mramorovanie“ postupujeme nasledovne: do stredu formy dávame striedavo dve polievkové lyžice svetlého krému a na to jednu polievkovú lyžicu tmavého krému a takto postupujeme až kým sa nám krémy neminú. Koláč vložíme do rúry vyhriatej na 150 st a pečieme 40 minút. Po uplynutí doby pečenia zvyknem rúru vypnúť, dvierka pootvoriť a koláč tam nechať ešte zopár minút. Cheesecake musí vychladnúť a postáť niekoľko hodín v chladničke, aby sa dal dobre krájať.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
city7
1.9.2014 22:51 | |
+4 -1
Ja som to uz parkrat robil, chutovo to bolo skvele, len vyzorovo to trocha utekalo :) Pri tom mramorovani mate ten krem hustejsi, alebo riedsi? Stale mi to nejako uteka tie "letokruhy" :D
city7
1.9.2014 23:05 | |
+7 -0
taktooo
sinnn
9.6.2014 12:23 | |
+0 -0
na kolko porcii to asi je? dakujem
dobruchut.sk
10.6.2014 09:46 | |
+0 -0
podla toho ako kolacik pokrajate, ale 8-10 kuskov
Melisia
27.5.2014 17:35 | |
+8 -2
ja som nejako nepochopila ako mam urobit tie hnede pasiky mozte mi to lepsie vysvetlit? :)
dobruchut.sk
28.5.2014 08:27 | |
+0 -1
do stredu formy dávame striedavo dve polievkové lyžice svetlého krému a na to jednu polievkovú lyžicu tmavého krému a takto postupujeme až kým sa nám krémy neminú. a potom to vytvrorí takýto krasny vzor
cremefresh
30.6.2014 13:03 | |
+0 -0
ja som videla v jednom programe postup ako urobiť pásikavý korpus a vždy sa začína od stredu (najjednoduchšie sa to robí keď si dáte plnku do zdobiacich sáčkov) z bielej plnky vytlačíte do stredu plnku akejkoľvek veľkosti napr priemer 4cm, do stredu tej bielej plnky natlačíte zase tmavú plnku, ktorá "vytlačí na vonkajší okraj t svetlú plnku, nasleduje biele plnka opäť do stredu, do tmavej a takto sa postupuje až kým sa plnka nedostane úplne na okraj formy, stále striedame bielu a tmavú plnku ....toto isté sa dá urobiť aj s korpusom, piškótovým cestom .... vyzerá to zaujímavo ;)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...
Domáce sushi
Japonská klasika - Sushi!
Japonská klasika - Sushi!
Sushi je jedlo, ktoré ponúka množstvo variácií, farebných kombinácii a je založené na tom, že chute surovín sa...