Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Mramorový cheesecake

suellein
suellein
80
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

1/2 kg
jemný tvaroh
280 g
kyslá pochúťková smotana
50 g
Flora gold maslo
1 ks
vajce
130 g
čokoládové sušienky
140 g
práškový cukor
1 ks
chemicky neošetrený citrón
1 ks
vanilkový cukor
1 PL
hladká múka
1 PL
kakao
trochu
maslo na vymastenie

postup

1.
Najprv spravíme korpus tak, že sušienky úplne rozdrvíme a nasypeme do misky. Maslo roztopíme na miernom ohni a spojíme s namrvenými sušienkami. Mala by vzniknúť hmota podobná mokrému piesku. Okrúhlu tortovú formu (24 cm) vymastíme maslom a na dno vysypeme sušienkovú hmotu, ktorú utlačíme aj po bokoch. Dáme do chladničky aspoň na 20 minút.
2.
Do vyššej nádoby dáme tvaroh, smotanu, vajce, cukor, vanilkový cukor, nastrúhanú citrónovú kôru a múku a pomocou ručného šľahača pár minút miešame. Z tejto tvarohovej hmoty si niekoľko polievkových lyžíc odoberieme do inej nádoby a k tomu pridáme kakao.
3.
Keď už je keksíkový korpus stuhnutý, prichádza na rad krém. Ak chceme docieliť pekné „mramorovanie“ postupujeme nasledovne: do stredu formy dávame striedavo dve polievkové lyžice svetlého krému a na to jednu polievkovú lyžicu tmavého krému a takto postupujeme až kým sa nám krémy neminú. Koláč vložíme do rúry vyhriatej na 150 st a pečieme 40 minút. Po uplynutí doby pečenia zvyknem rúru vypnúť, dvierka pootvoriť a koláč tam nechať ešte zopár minút. Cheesecake musí vychladnúť a postáť niekoľko hodín v chladničke, aby sa dal dobre krájať.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
city7
1.9.2014 22:51 | |
+4 -1
Ja som to uz parkrat robil, chutovo to bolo skvele, len vyzorovo to trocha utekalo :) Pri tom mramorovani mate ten krem hustejsi, alebo riedsi? Stale mi to nejako uteka tie "letokruhy" :D
city7
1.9.2014 23:05 | |
+8 -0
taktooo
sinnn
9.6.2014 12:23 | |
+0 -0
na kolko porcii to asi je? dakujem
dobruchut.sk
10.6.2014 09:46 | |
+0 -0
podla toho ako kolacik pokrajate, ale 8-10 kuskov
Melisia
27.5.2014 17:35 | |
+8 -2
ja som nejako nepochopila ako mam urobit tie hnede pasiky mozte mi to lepsie vysvetlit? :)
dobruchut.sk
28.5.2014 08:27 | |
+0 -1
do stredu formy dávame striedavo dve polievkové lyžice svetlého krému a na to jednu polievkovú lyžicu tmavého krému a takto postupujeme až kým sa nám krémy neminú. a potom to vytvrorí takýto krasny vzor
cremefresh
30.6.2014 13:03 | |
+0 -0
ja som videla v jednom programe postup ako urobiť pásikavý korpus a vždy sa začína od stredu (najjednoduchšie sa to robí keď si dáte plnku do zdobiacich sáčkov) z bielej plnky vytlačíte do stredu plnku akejkoľvek veľkosti napr priemer 4cm, do stredu tej bielej plnky natlačíte zase tmavú plnku, ktorá "vytlačí na vonkajší okraj t svetlú plnku, nasleduje biele plnka opäť do stredu, do tmavej a takto sa postupuje až kým sa plnka nedostane úplne na okraj formy, stále striedame bielu a tmavú plnku ....toto isté sa dá urobiť aj s korpusom, piškótovým cestom .... vyzerá to zaujímavo ;)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...
Vajíčková nátierka s majonézou
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Ak si neviete predstaviť ráno bez praženice, omelety alebo vajíčka uvareného natvrdo, tak ste na správnej adrese. No...
Šípkový čaj s medom
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...