Pridať recept

Hruškový koláč

10
porcií
85
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
vajce
200 g
cukor
1 balíček
vanilínový cukor
100 g
čokoláda
125 g
maslo
1 dl
mlieko
1/2 dl
olej
300 g
polohrubá múka
1 ks
kypriaci prášok do pečiva
8 ks
hrušky
100 g
čokoláda na záverečné poliatie zákusku

postup

1.
Očistíme si hrušky a odložíme si ich nabok, ešte sa nám zídu. Rozpustíme si maslo (do cesta ho budeme pridávať, až keď bude vlažné) a samostatne aj čokoládu - tiež pôjde ku zmesi chladnejšia.
 
2.
Vymixujeme si vajíčka s cukrom a vanilkovým cukrom do peny, pridáme roztopenú čokoládu a roztopené maslo, zamiešame, pokračujeme s priliatím mlieka a oleja, opatrne prehabarkujeme a postupne po lyžiciach zašľahávame múku zmiešanú s práškom do pečiva.
3.
Nalejeme do vymastenej a vysypanej formy - alebo proste a jednoducho vyloženej papierom na pečenie, navrch naukladáme hrušky a pečieme na 175°C závisle od formy (na plechu sa vraj pečie 20 minút, v okrúhlej tortovej forme to však trvalo hodinu). Každopádne, aj tak každá rúra pečie inakšie, tak to treba otestovať:)
4.
Keď je koláč hotový, tak ho ešte prelejeme ďalšou roztopenou čokoládou a kým ho krájame, snažíme sa udržať zvyšnými končatinami zákuskuchtivých stravníkov čo najďalej, nech ich nedorežeme. Pravdaže, k teplému koláču sa hodí kakao alebo zmrzlina. Rada - tá zmrzlina bude lepšia:)
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať