Pridať recept

Zapekané cestoviny

ingrediencie

250 g
cestoviny
1 ks
pór
rastlinný olej
1 konzerva
kukurica
1 konzerva
hrášok
3 ks
vajce
1 téglik
pochúťková smotana
150 g
syr Eidam
soľ
provensálske korenie

postup

1.
Cestovinu uvaríme v mierne solenej vode a necháme odkvapkať na sitku. Pór očistíme, umyjeme a nakrájaný na drobnejšie ho necháme podusiť na troche rastlinného oleja ( počas dusenia môžeme podliať trochou vody - tento postup je lepší, ako pridávať zbytočne veľa oleja).
 
2.
Do misy dáme kukuričné zrná a hrášok. Pridáme vychladnutý podusený pór, primiešame pochúťkovú smotanu, vaječné žĺtky, dochutíme soľou a provensálskym korením. Všetko poriadne premiešame.
3.
Z bielkov, do ktorých sme pridali štipku soli, vyšľaháme tuhý sneh a opatrne ho vmiešame do pripravenej zmesi. Nakoniec pridáme uvarenú cestovinu a opatrne premiešame.
4.
Formu na zapekanie (môže byť aj tortová forma) vymažeme tenkou vrstvou oleja a vysypeme strúhankou. Navrstvíme do nej cestovinovú zmes a zapekáme v rúre vyhriatej na 180 C asi 20 minút a na záver ešte posypeme najemno nastrúhaným syrom Eidam a necháme zapiecť asi 15 minút. Zapekanú cestovinu môžeme nechať vychladnúť a servírovať studenú - potom by mala pri krájaní držať tvar.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Nakladaný hermelín s bylinkami
Tento recept je náš rodinný poklad: Lepší nakladaný hermelín ste nejedli!
Známy syr s bielou plesňou dokážete veľmi ľahko ochutiť svojimi obľúbenými príchuťami pomocou jednoduchého...
Ricotta Cheese
Taliansky jemný krémový syr - Ricotta!
Ricottu radíme medzi krémové syry, ktoré sa vyrábajú z tepelne ošetrenej sladkej syrovátky. Konzistenciou...
8 rýchlych tipov na zapekanie
8 rýchlych tipov na zapekanie: Chrumkavé bleskovky z jedného plechu!
Hľadáte recept, ktorý je nenáročný a potešíte ním celú rodinu? Inšpirujte sa niekoľkými obľúbenými...
Čokoládové fondue
S fondue za jedným stolom!
Už vám chýbajú letné pikniky s priateľmi v parku alebo grilovačky na záhrade Vášho domu? Užiť si dobré...
Chunks of cheddar cheese on plate
Čedar syr
Cheddar je malá obec v juhovýchodnom Anglicku. Práve odtiaľ pôvodne pochádza jeden z najobľúbenejší syrov...
Vyprážaný čili hermelín
Vyprážaný čili hermelín: Delikátna odmena po ťažkom dni v práci
Príjemne pikantná variácia na klasickú vyprážanú pochúťku.