Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Vyprážaný karfiol so zemiakmi

katik030
katik030
5
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
karfiol
2 ks
surové vajce
1 téglik
tatárska omáčka
8 ks
zemiaky
hrnčekov
hladká múka na obaľovanie
hrnčekov
stúhanka na obaľovanie
podľa chuti
soľ
podľa chuti
vegeta
pohárov
olej
trochu
maslo

postup

1.
Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky, uvaríme v osolenej vode. Zlejeme, dosolíme, pridáme maslo a premiešame.
2.
Karfiol umyjeme a buď celý, alebo rozdelený na ružičky dáme variť do osolenej vody, možme pridať aj vegetu. Necháme variť len chvíľu, aby nám príliš nezmäkol.
3.
Potom si nachystáme tri taniere, do jedného dáme múku, do druhého rozšľahané vajcia, do tretieho stúhanku. Obaľujeme postupne v múke, vajci a napokon v strúhanke. Vyprážame na oleji. Podávame s tatárskou omáčkou. Dobrú chuť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
vilo habo
Nové recepty z populárnej TV šou
Nové recepty z populárnej TV šou
Špeciality z rýb, chutné polievky, cestovinové prekvapenia, to najlepšie z mäsa, sladké pokušenie, aj dobroty...
ľadový čaj
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Čaj. Nápoj, ktorý pijeme azda všetci a pri akejkoľvek príležitosti. Či k raňajkám, popri práci alebo len tak,...
Čaj z bazy čiernej
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Tento všadeprítomný a všeobecne známy ker, niekedy až strom, skrášľuje svoje okolie až dvakrát do roka. Najprv na jar,...