Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Vyprážaný karfiol so zemiakmi

katik030
katik030
5
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
karfiol
2 ks
surové vajce
1 téglik
tatárska omáčka
8 ks
zemiaky
hrnčekov
hladká múka na obaľovanie
hrnčekov
stúhanka na obaľovanie
podľa chuti
soľ
podľa chuti
vegeta
pohárov
olej
trochu
maslo

postup

1.
Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky, uvaríme v osolenej vode. Zlejeme, dosolíme, pridáme maslo a premiešame.
2.
Karfiol umyjeme a buď celý, alebo rozdelený na ružičky dáme variť do osolenej vody, možme pridať aj vegetu. Necháme variť len chvíľu, aby nám príliš nezmäkol.
3.
Potom si nachystáme tri taniere, do jedného dáme múku, do druhého rozšľahané vajcia, do tretieho stúhanku. Obaľujeme postupne v múke, vajci a napokon v strúhanke. Vyprážame na oleji. Podávame s tatárskou omáčkou. Dobrú chuť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
melon krajanie
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Máte radi sladký vodový melón? Poradíme vám ako ho nakrájať na kocky bez zbytočnej špiny a odpadu.
Grilované steaky
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Relax v slnkom zaliatej prírode, príjemné chvíle s rodinou či zábava s priateľmi a k tomu fantastická šťavnatá, voňavá,...
Foodtruck
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
O tom, že zdravá strava môže byť zároveň aj chutná, sa presvedčili návštevníci obľúbeného júnového maratónu chutí –...