Pridať recept

Morčacie mäso s vajcom

8
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1/2 kg
morčacie mäso
1 dl
olej na vyprážanie
3 ks
cibuľa
3 ks
cesnakové strúčiky
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
2 dl
voda
1 PL
pažitka sušená
štipiek
mletá červená paprika
6 ks
vajce

postup

1.
Na oleji osmažíme dozlatista 3 nadrobno nakrájané cibule, 3 strúčiky cesnaku.
 
2.
Pridáme pol kila nadrobno nakrájaného alebo nahrubo pomletého morčacieho mäsa, 2 deci vody, osolíme, okoreníme a dusíme 30 minút až do zmäknutia mäsa a odparenia vody.
3.
Nakoniec pridáme 6 vajec, lyžicu sušenej pažítky, štipku mletej červenej papriky a dusíme až do úplného zhustnutia.
4.
Vychladnuté natlačíme do misky alebo kelímkov a odložíme do chladničky. Podávame studené s chlebom alebo zohriate so zemiakmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať