Pridať recept

Domáca marlenka

5
porcií
40
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

250 g
kryštálový cukor
4 ks
vajce
3 PL
med
1 PL
sóda bikarbóna
400 g
hladká múka
250 g
rastlinný tuk na pečenie

Plnka

1 konzerva
salko 460g varené 2 hodiny vo vode
250 g
maslo
250 ml
mlieko
1 balíček
vanilkový puding
70 g
mleté a posekané orechy
50 g
čokoláda na varenie

postup

1.
Rastlinný tuk roztopíme v nádobe nad slabou parou, pridáme cukor a premiešame. Pridáme med, sódu, vajcia a šľaháme šľahačom (ručným) do spenenia asi 5 až 7 minút. Pridáme múku a do hladka dobre premiešame.
 
2.
Cesto vylejeme na tri plechy (30x40 cm) pokryté papierom na pečenie. Snažíme sa ho čo najrýchlejšie natrieť na plechy, kedže cesto rýchlo tuhne. Pečieme asi 170° asi 7-10 minút dohneda.
3.
Po vychladnutí stiahneme papier z plechov a z upečeného cesta odrežeme kraje. Tie pomrvíme, zmiešame s orechmi a odložíme. Uvaríme hustý puding z mlieka, vanilkového pudingu a po vychladnutí zmiešame so salkom a maslom.
4.
Krémom potrieme 2 medové pláty viac a na tretí dáme menej. Pláty uložíme na seba a vrchný plát posypeme pomrv. okrajmi zmiešanými s orechmi. Ozdobíme roztopenou čokoládou. Pár hodín necháme odležať v chlade.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať