Hŕstková polievka
5
porcií
75
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1/2
balíček
zmes strukovín
2
ks
mrkva
trochu
zeler
1
ks
petržlen
1
ks
cibuľa
1
ks
cesnaku
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
podľa chuti
mletá červená sladká paprika
trochu
hladká múka na zahustenie
postup
1.
Strukoviny namočíme na noc do studenej vody. Pred varením si strukoviny prepláchneme a vodu zlejeme. Varíme v odkrytom hrnci a prvú vodu zlejeme. Varíme asi 40 minút aj viac a občas premiešame.
2.
Keď je zmes uvarená pridáme očistenú koreňovú zeleninu, t.j. mrkvu, petržlen a zeler. Pridáme prelisovaný cesnak, soľ a čierne korenie.
3.
Pripravíme zápražku z oleja, na ktorom speníme nakrájanú cibuľu, pridáme asi 1/2 polievkovej lyžice hladkej múky, popražíme do zlatista a na koniec pridáme asi 1/2 čajovej lyžičky mletej červenej papriky. Hotovú zaprážku vlejeme do polievky, necháme prevrieť.
Podobné recepty
Dokonalá kokosová roláda bez múky: Cesto ako pavučinka a lahodný kokosový krém s bielou čokoládou a mascarpone
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.