Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Citrónovo-sezamový chlieb zo špaldovej múky

kucharka26
kucharka26
120
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

610 g
špaldová múka jemne mletá
400 ml
vlažná voda
2 KL
olivový olej
1 KL
soľ
3 KL
citrónová šťava
110 g
sezam
5 g
sušené droždie

postup

1.
Do pekárne na chleba vložíme suroviny v tomto poradí: Voda, olej, citrónová šťava, soľ, múka a droždie. Zapneme program "Cesto" a po prvom pípnutí pridáme sezam.
3.
Vykysnuté cesto preložíme do obdĺžnikovej formy, uhladíme a necháme vykysnúť ďalších 30 min. Po 20-tich minútach zapneme rúru na 200 stupňov.
4.
Po vykysnutí vložíme chlieb do rúry a pečieme najskôr 10 min. pri teplote 200 stupňov, potom teplotu znížime na 160 stupňov a pečieme 20-25 min.
5.
Upečený chlieb necháme 30 min. vo forme, potom ho vyklopíme a necháme úplne vychladnúť.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Grilovaný hermelín
Hurá, môže sa grilovať!
Hurá, môže sa grilovať!
Aj napriek užitočným technickým pomocníkom, ktoré tvoria vybavenie našej kuchyne, nás nič nezastaví a s prvými letnými...
vilo habo
Nové recepty z populárnej TV šou
Nové recepty z populárnej TV šou
Špeciality z rýb, chutné polievky, cestovinové prekvapenia, to najlepšie z mäsa, sladké pokušenie, aj dobroty...
ľadový čaj
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Čaj. Nápoj, ktorý pijeme azda všetci a pri akejkoľvek príležitosti. Či k raňajkám, popri práci alebo len tak,...