Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Citrónovo-sezamový chlieb zo špaldovej múky

kucharka26
kucharka26
120
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

610 g
špaldová múka jemne mletá
400 ml
vlažná voda
2 KL
olivový olej
1 KL
soľ
3 KL
citrónová šťava
110 g
sezam
5 g
sušené droždie

postup

1.
Do pekárne na chleba vložíme suroviny v tomto poradí: Voda, olej, citrónová šťava, soľ, múka a droždie. Zapneme program "Cesto" a po prvom pípnutí pridáme sezam.
3.
Vykysnuté cesto preložíme do obdĺžnikovej formy, uhladíme a necháme vykysnúť ďalších 30 min. Po 20-tich minútach zapneme rúru na 200 stupňov.
4.
Po vykysnutí vložíme chlieb do rúry a pečieme najskôr 10 min. pri teplote 200 stupňov, potom teplotu znížime na 160 stupňov a pečieme 20-25 min.
5.
Upečený chlieb necháme 30 min. vo forme, potom ho vyklopíme a necháme úplne vychladnúť.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...
Domáce sushi
Japonská klasika - Sushi!
Japonská klasika - Sushi!
Sushi je jedlo, ktoré ponúka množstvo variácií, farebných kombinácii a je založené na tom, že chute surovín sa...