Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Citrónovo-sezamový chlieb zo špaldovej múky

kucharka26
kucharka26
120
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

610 g
špaldová múka jemne mletá
400 ml
vlažná voda
2 KL
olivový olej
1 KL
soľ
3 KL
citrónová šťava
110 g
sezam
5 g
sušené droždie

postup

1.
Do pekárne na chleba vložíme suroviny v tomto poradí: Voda, olej, citrónová šťava, soľ, múka a droždie. Zapneme program "Cesto" a po prvom pípnutí pridáme sezam.
3.
Vykysnuté cesto preložíme do obdĺžnikovej formy, uhladíme a necháme vykysnúť ďalších 30 min. Po 20-tich minútach zapneme rúru na 200 stupňov.
4.
Po vykysnutí vložíme chlieb do rúry a pečieme najskôr 10 min. pri teplote 200 stupňov, potom teplotu znížime na 160 stupňov a pečieme 20-25 min.
5.
Upečený chlieb necháme 30 min. vo forme, potom ho vyklopíme a necháme úplne vychladnúť.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
melon krajanie
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Máte radi sladký vodový melón? Poradíme vám ako ho nakrájať na kocky bez zbytočnej špiny a odpadu.
Grilované steaky
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Relax v slnkom zaliatej prírode, príjemné chvíle s rodinou či zábava s priateľmi a k tomu fantastická šťavnatá, voňavá,...
Foodtruck
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
O tom, že zdravá strava môže byť zároveň aj chutná, sa presvedčili návštevníci obľúbeného júnového maratónu chutí –...