Pridať recept

Hovädzie na kyslej kapuste

5
porcií
100
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

400 g
uvareného hovädzieho mäsa z polievky
14 dl
kyslá kapusta
8 ks
malých zemiakov
podľa chuti
petržlenová vňať na ozdobu
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
trochu
maslo
1/2 ks
biela cibuľa
2 ks
bobkový list
1 téglik
biely jogurt

postup

1.
Zemiaky ošúpeme a vcelku uvaríme na pare, v naparovacom hrnci. Potom ich osolíme, pridáme trošku masla a petržlenovej vňate. Olej na väčšej panvici rozpálime,pridáme cibuľku, zľahka osolíme, okoreníme a poprášime červenou paprikou.
 
2.
Pridáme kapustu premytú, prípadne aj nakrájanú, prihodíme dva - tri bobkové listy, podlejeme vodou a dusíme pár minút. Pridáme biely jogurt, ktorý kapustu zjemní a dodá typickú, zaujímavú chuť. Pokiaľ ste pridali viac vody, vmiešajte doň ešte v kelímku aj dve lyžičky múky, ak nie, postačí do panvice pridať samotný jogurt a dobre premiešať. Necháme dusiť ešte cca 5 minút. Hovädzie mäsko z polievky nakrájame a podávame spolu so zemiakmi a kapustou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
13 chutných spôsobov, ako spracovať kyslú kapustu
Nielen kapustnica, výborná je aj nátierka! 13 chutných tipov, čo z kyslej kapusty
Kyslá kapusta patrí k našim najtradičnejším a zároveň najzdravším potravinám. Obsahuje veľa vitamínu C,...
Fotorecept: Domáca kvasená kyslá kapusta
Poctivá kyslá kapusta. Prezradíme vám rôzne spôsoby jej prípravy
Keď sa vám raz podarí doma naložiť dobrú kyslú kapustu, tak sa tej závislosti nezbavíte.
polievka z kyslej kapusty
Sýte polievky z kyslej kapusty nahradia aj hlavné jedlo
Z kvasenej kapusty väčšina z nás robieva iba tradičnú kapustnicu. Vyskúšajte aj mrkvovú, či fazuľovú :) Z...
Zapečená kapusta s mäsom
Súdok plný zdravia - kyslá kapusta!
Táto kyslá, chrumkavá a hlavne šťavnatá zelenina patrí do našich jedálničkov už dlhé roky. Za svoju...
Fermentovanie zeleniny
3 vynikajúce a zdravé fermentované pochúťky: Kapusta, jablká i salsa
V predchádzajúcom článku sme si povedali, prečo sú fermentované potraviny dnes považované za superpotraviny...
Zhorkla vám kyslá kapusta? Toto je dôvod prečo a ako ju zachrániť!
Zhorkla vám kyslá kapusta? Už nikdy viac sa to nestane, pozor na tieto chyby! Máme tip, ako ju zachrániť, kapustnica bude výborná
Stalo sa to aj vám? Toto sú dôvody, prečo je kyslá kapusta horká a skvelý tip, ako ju zachrániť!