Hrnčeková varená knedľa
14
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
2
šálky
múka polohrubá
1
šálka
teplá voda
1
ks
staršie rožky
1
ČL
soľ
1/2
ks
kypriaci prášok do pečiva
1
ks
vaječný žĺtok
postup
1.
Nakrájané staršie pečivo zalejeme vodou, pridáme žĺtok, múku spolu s práškom do pečiva, osolíme a všetko spolu dobre premiešame a vypracujeme cesto. Rozdelíme na dve časti a vytvarujeme 2 knedle, ktoré necháme 15 minút odpočívať. Vložíme do oslenej vriacej vody a varíme 7 minút z každej strany. Po 14 minútach vyberieme a knedle popicháme špajdľou, aby unikla prebytočná para.
2.
Tip: Knedle pred tým ako vložíme do vriacej vody, opláchneme ich studenou vodou, aby nám nepraskli :-)
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
diabambulka
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.