Pridať recept

Hrnčeková varená knedľa

ingrediencie

2 šálky
múka polohrubá
1 šálka
teplá voda
1 ks
staršie rožky
1 ČL
soľ
1/2 ks
kypriaci prášok do pečiva
1 ks
vaječný žĺtok

postup

1.
Nakrájané staršie pečivo zalejeme vodou, pridáme žĺtok, múku spolu s práškom do pečiva, osolíme a všetko spolu dobre premiešame a vypracujeme cesto. Rozdelíme na dve časti a vytvarujeme 2 knedle, ktoré necháme 15 minút odpočívať. Vložíme do oslenej vriacej vody a varíme 7 minút z každej strany. Po 14 minútach vyberieme a knedle popicháme špajdľou, aby unikla prebytočná para.
 
2.
Tip: Knedle pred tým ako vložíme do vriacej vody, opláchneme ich studenou vodou, aby nám nepraskli :-)
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať