Pridať recept

Pivné buchty, FOTORECEPT

ingrediencie

300 g
hladká múka
300 g
hrubá múka
250 ml
svetlé pivo
1,5 ČL
soľ
1/2 kocka
kvasnice
100 ml
voda
1/2 ČL
cukor

postup

1.

Pripravíme si suroviny, nakoniec som predsa mal čerstvé droždie, tak som ho použil. Sušené droždie máme, ale vždy v zálohe.

Fotorecept: Pivné buchty
Fotorecept: Pivné buchty
Zdroj: masla
 
2.

Zmiešame v mise múku, do stredu spravíme jamku, do ktorej dáme rozdrobené droždie. Posypeme cukrom, zalejeme vodou a necháme 10 minút postáť.

Fotorecept: Pivné buchty
Fotorecept: Pivné buchty
Zdroj: masla
3.

Pridáme pivo izbovej teploty, soľ a vypracujeme polotuhé nelepivé cesto.

Fotorecept: Pivné buchty
Fotorecept: Pivné buchty
Zdroj: masla
4.

Poprášime múkou a necháme vykysnúť.

Fotorecept: Pivné buchty
Fotorecept: Pivné buchty
Zdroj: masla
5.

Vykysnuté cesto premiesime a rozdelíme na 8 častí. Každú časť ešte raz premiesime a naukladáme do vymastnenej napríklad kruhovej formy.

Fotorecept: Pivné buchty
Fotorecept: Pivné buchty
Zdroj: masla
6.

Necháme podkysnúť, poprášime múkou a dáme piecť na 180 stupňov 20-30minút podľa rúry.

Fotorecept: Pivné buchty
Fotorecept: Pivné buchty
Zdroj: masla
Fotorecept: Pivné buchty
Fotorecept: Pivné buchty
Zdroj: masla
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
agnes60
29.6.2019 16:12 | |
+2 -0
Pozdravujem pekára , ale zabudol prezradiť načo to pivo keď ho nepoužil.
j.hatiarova1
15.3.2023 18:29 | |
+2 -1
Bod 3. Pridáme pivo a vypracujeme ...
Podobné články
Leto s chuťou zázvoru: Spravte si zázvorový nanuk z piva!
Nádherné slnečné počasie aj ortuť na teplomere potvrdzujú leto. Ruka v ruke s opaľovaním, grilovaním či...
Kupovaný nízkosacharidový chlieb
Najlepší nízkosacharidový chlieb: Z jeho ceny v obchode sa vám zatočí hlava, ale doma ho upečiete za zlomok ceny, takto!
Niektoré zdravšie pečivá nás často odradzujú od kúpy svojim miniatúrnym vzhľadom a vysokou cenou. Výnimkou...
Chlieb
A kde skladujete chlieb vy? Ak na tomto mieste, robíte veľkú chybu! Suchý chlieb však nevyhadzujte, tu je návod, čo s ním môžete urobiť
Kúpili ste väčšie množstvo chleba a nestihli ste ho spotrebovať? Tu je niekoľko nápadov čo s ním a tiež...
Rýchly chlieb z panvice
Zázračný chlieb z panvice: Krásne mäkký aj na druhý deň, stačí múka, olej a nebudete sa vedieť dojesť!
"Pane in Padella" je názov špeciality z Talianska. Je to chlieb, ktorý sa pečie na panvici namiesto v rúre. A...
Chlieb
Nenechávajte chlieb v chladničke! V týchto nádobách zostane čerstvý oveľa dlhšie
Jednou z najčastejších chýb je uchovávanie chleba v chladničke. To len zdanlivo predlžuje jeho čerstvosť...