FOTORECEPT: Jednoduché špaldové celozrnné bagety
6
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
hladká múka
200
g
celozrnná špaldová múka
1,5
ČL
soľ
300
ml
vlažná voda
1,5
kocky
droždie
trochu
cukor
100
g
slnečnicové semienko
trochu
mlieko
postup
1.
Do misy preosejeme múky, pridáme soľ a semiačka. Ja som použil hladkú a prvý krát som skúšal celozrnnú špaldovú múku. Bagety je možné pripraviť, ale aj čisto z hladkej múky, alebo kombináciou hladkej a ražnej a podobne.
2.
Rozdrobíme kvasnice, pridáme trošku cukru a vodu, cca 300ml. Vodu pridávame postupne podľa potreby.
3.
Nečakáme kým vykysne kvások, ale hneď vypracujeme hladké, nelepivé cesto.
4.
Rozdelíme na 6 častí. A vytvarujeme bagety. Dosku netreba posypávať múkou, cesto sa nelepí. Posypeme semiačkami.
5.
Teraz necháme cesto vykysnúť cca hodinu. Potrieme mliekom a dáme piecť na cca 20 minút na 180 stupňov.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
masla
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.