Makarónový nákyp s paprikovou omáčkou
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
100
g
mrkva
100
g
špargľa
100
g
hrášok
350
g
makaróny
1
PL
olej
1
PL
maslo
2
PL
strúhanka
6
ks
vajce
1/2
liter
mlieko
1/2
KL
soľ
muškátový orech
Omáčka
1
ks
zelená paprika
maslo
1/4
liter
paradajkový pretlak
postup
1.
Karotku nakrájame na kocky, špargľu na kolieska a spolu s hráškom asi 10 minút dusíme v malom množstve vody. Namiesto čerstvej zeleniny môžeme použiť aj zeleninu z konzervy, Šunku pokrájame na štvorčeky a pridáme k zelenine a premiešame. Makaróny podľa potreby varíme 8 až 10 minút v 2 až 3 litroch osolenej vody, do ktorej sme pridali trochu oleja. Keď sú uvarené, scedíme ich a necháme odkvapkať.
2.
Veľkú nákypovú formu vymastíme maslom a vysypeme strúhankou. Dno formy naplníme makarónmi a na ne uložíme vrstvu zeleniny. Takto striedame vrstvu za vrstvou, pričom vrchnú vrstvu majú tvoriť makaróny. Vajcia vyšľaháme s mliekom a koreninami, vylejeme na vrchnú makarónovú vrstvu a vidličkou pomôžeme tekutine preniknúť až na dno.
3.
Nákyp pečieme v rúre pri teplote 180 C, kým celkom nestuhne. Potom ho z formy vyklopíme a pokrájame.
4.
Omáčka: Papriku zbavíme rebier, pokrájame na štvorčeky, podusíme na masle, zalejeme paprikovou omáčkou, necháme zovrieť a podávame k nákypu.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.