Pridať recept

Makarónový nákyp s paprikovou omáčkou

Makarónový nákyp s paprikovou omáčkou
Zdroj: najkucharka

ingrediencie

100 g
mrkva
100 g
špargľa
100 g
hrášok
350 g
makaróny
1 PL
olej
1 PL
maslo
2 PL
strúhanka
6 ks
vajce
1/2 liter
mlieko
1/2 KL
soľ
muškátový orech

Omáčka

1 ks
zelená paprika
maslo
1/4 liter
paradajkový pretlak

postup

1.
Karotku nakrájame na kocky, špargľu na kolieska a spolu s hráškom asi 10 minút dusíme v malom množstve vody. Namiesto čerstvej zeleniny môžeme použiť aj zeleninu z konzervy, Šunku pokrájame na štvorčeky a pridáme k zelenine a premiešame. Makaróny podľa potreby varíme 8 až 10 minút v 2 až 3 litroch osolenej vody, do ktorej sme pridali trochu oleja. Keď sú uvarené, scedíme ich a necháme odkvapkať.
 
2.
Veľkú nákypovú formu vymastíme maslom a vysypeme strúhankou. Dno formy naplníme makarónmi a na ne uložíme vrstvu zeleniny. Takto striedame vrstvu za vrstvou, pričom vrchnú vrstvu majú tvoriť makaróny. Vajcia vyšľaháme s mliekom a koreninami, vylejeme na vrchnú makarónovú vrstvu a vidličkou pomôžeme tekutine preniknúť až na dno.
3.
Nákyp pečieme v rúre pri teplote 180 C, kým celkom nestuhne. Potom ho z formy vyklopíme a pokrájame.
4.
Omáčka: Papriku zbavíme rebier, pokrájame na štvorčeky, podusíme na masle, zalejeme paprikovou omáčkou, necháme zovrieť a podávame k nákypu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Plnená paprika
Ako pripraviť najlepšiu plnenú papriku
Najchutnejšia paprika je tá plnená. A tá úplne najlepšia sa pripravuje v slovenských kuchyniach na maďarských základoch.
Znojemská omáčka s morčacími plátkami
Morčacie plátky na kyslých uhorkách a párkoch: Delikátna znojemská omáčka
Známy recept je stelesnením rýchleho, a pritom delikátneho jedla.
Plnená paprika
Stavte na klasiku: 10 najlepších receptov na plnenú papriku
Klasika, ktorú všetci milujeme vo vašich obľúbených a rokmi overených receptoch.
Zelená paprika
Nepodceňujte zelenú papriku: Jej všestrannosť v kuchyni vás prekvapí
Zelená paprika môže byť sladká i štipľavá, hrubostenná i tenkostenná. Za klasickú „kuchynskú“ papriku...
Bryndzová nátierka s cibuľou a paprikou
Paprika
Paprika je zelenina, ktorá pochádza zo strednej Ameriky, odkiaľ sa rozšírila do celého sveta. Po tom, čo sa...
TOP
Ryžový nákyp s marhuľami 
10+ najlepších receptov na tradičný ryžový nákyp: V školskej jedálni ho nikto nechcel, dnes patrí medzi najobľúbenejšie sladké jedlá
Ryžový nákyp buď milujete, alebo sa mu vyhýbate oblúkom! Ak patríte do prvej skupiny, vyberte si z našej...