Karamelové rezy
35
porcií
90
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
8
ks
bielok
200
g
práškový cukor
100
g
mleté orechy
70
g
polohrubá múka
1
KL
prášok do pečiva
1
ks
vanilkový cukor
Žltá piškóta
5
ks
vajce
7
PL
kryštálový cukor
7
PL
polohrubá múka
trochu
prášok do pečiva
2
PL
voda
Plnka
1
ks
karamelové salko
8
ks
žĺtok
2
ks
vajce
12
PL
práškový cukor
250
g
maslo
250
g
Hera
200
g
ríbezľový džem
200
g
dlhé piškóty
250
ml
orechové cappuccino
100
g
čokoládová poleva
postup
1.
Orechová piškóta: bielky vyšľaháme so štipkou soli do peny, postupne zašľaháme cukor, vanilkový cukor, jemne zamiešame múku s práškom do pečiva a mleté orechy. Upečieme na papieri na pečenie a necháme vychladnúť /plech 32x40 cm/
2.
Žltá piškóta: bielky vyšľaháme so štipkou soli do peny, postupne zašľaháme cukor, žĺtky, vodu a múku s práškom do pečiva. Upečieme na papieri na pečenie a necháme vychladnúť.
3.
Plnka: 8 žĺtkov, 2 celé vajíčka a 12 PL cukru vyšľaháme nad parou do zhustnutia. Necháme vychladnúť. Po častiach zašľaháme karamelové salko. Maslo s herou vyšľaháme a po častiach pridáme krém spojený so salkom. vyšľaháme na hladký krém /obyčajné salko varíme 2 hodiny, najlepšie deň dopredu/.
4.
Pripravíme si cappuccino a necháme vychladnúť. Budeme v ňom jemne namáčať piškóty /cappuccino môže byť napr. aj čokoládové/.
5.
Ukladáme nasledovne: orechová piškóta, natrieť ríbezľovým džemom, piškóty jemne namáčame do cappuccina a ukladáme na džem, natrieme väčšou časťou karamelového krému, priložíme žltú piškótu, natrieme tenkou vrstvou zvyšného krému a polejeme čokoládovou polevou. Odložíme stuhnúť do chladu. Pokrájame na rezy, ozdobíme a podávame.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
BlazenaSadovska
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.