Pridať recept

Karamelové rezy

ingrediencie

8 ks
bielok
200 g
práškový cukor
100 g
mleté orechy
70 g
polohrubá múka
1 KL
prášok do pečiva
1 ks
vanilkový cukor

Žltá piškóta

5 ks
vajce
7 PL
kryštálový cukor
7 PL
polohrubá múka
trochu
prášok do pečiva
2 PL
voda

Plnka

1 ks
karamelové salko
8 ks
žĺtok
2 ks
vajce
12 PL
práškový cukor
250 g
maslo
250 g
Hera
200 g
ríbezľový džem
200 g
dlhé piškóty
250 ml
orechové cappuccino
100 g
čokoládová poleva

postup

1.
Orechová piškóta: bielky vyšľaháme so štipkou soli do peny, postupne zašľaháme cukor, vanilkový cukor, jemne zamiešame múku s práškom do pečiva a mleté orechy. Upečieme na papieri na pečenie a necháme vychladnúť /plech 32x40 cm/
 
2.
Žltá piškóta: bielky vyšľaháme so štipkou soli do peny, postupne zašľaháme cukor, žĺtky, vodu a múku s práškom do pečiva. Upečieme na papieri na pečenie a necháme vychladnúť.
3.
Plnka: 8 žĺtkov, 2 celé vajíčka a 12 PL cukru vyšľaháme nad parou do zhustnutia. Necháme vychladnúť. Po častiach zašľaháme karamelové salko. Maslo s herou vyšľaháme a po častiach pridáme krém spojený so salkom. vyšľaháme na hladký krém /obyčajné salko varíme 2 hodiny, najlepšie deň dopredu/.
4.
Pripravíme si cappuccino a necháme vychladnúť. Budeme v ňom jemne namáčať piškóty /cappuccino môže byť napr. aj čokoládové/.
5.
Ukladáme nasledovne: orechová piškóta, natrieť ríbezľovým džemom, piškóty jemne namáčame do cappuccina a ukladáme na džem, natrieme väčšou časťou karamelového krému, priložíme žltú piškótu, natrieme tenkou vrstvou zvyšného krému a polejeme čokoládovou polevou. Odložíme stuhnúť do chladu. Pokrájame na rezy, ozdobíme a podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Báječné karamelové rezy: Poctivý krém medzi plátmi odpaľovaného cesta
Báječné karamelové rezy: Poctivý krém medzi plátmi odpaľovaného cesta
Tieto rezy sa hodia na sviatok i všedný deň. Sú fantasticky karamelové!
Viete, ako správne krájať karamel? Porotkyňa zo šou Pečie celé Slovensko Petra Tóthová sa podelila o cennú radu
Viete, ako správne krájať karamel? Porotkyňa zo šou Pečie celé Slovensko Petra Tóthová sa podelila o cennú radu
Máte radi karamel a dobroty, ktoré sa z neho pripravujú? Dôležité je ho správne pripraviť, ale aj nakrájať. O...
Karamelové rezy
Rezy plné karamelu, ktoré chutia každému! Nebudete stíhať dokladať
Hľadáte recept na chutný karamelový dezert? Tieto recepty patria medzi vaše najobľúbenejšie. Pripravte si spolu...
Ako rýchlo a jednoducho olúpať orechy? Tento spôsob takmer nikto nepozná, trvá pár sekúnd!
Toto by vám nikdy nenapadlo! Geniálny TRIK, ako olúpať orechy behom pár sekúnd, takmer nikto ho nepozná
Perfektný spôsob, ako olúpať orechy behom pár sekúnd a bez väčšej námahy!
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
A čo vy? Ochutnávate surové cesto počas vianočného pečenia? Toto je dôvod, prečo by ste tak už nemali robiť!
Vlašské orechy pomáhajú znižovať hladinu cholesterolu či riziko infarktu. Tušíte, kto by ich mal jesť
Vlašské orechy pomáhajú znižovať hladinu cholesterolu či riziko infarktu. Tušíte, kto by ich mal jesť najčastejšie? Odborníci radia
Orechy patria medzi top potraviny, ktoré sa v našich domácnostiach nachádzajú počas celého roka. Okrem toho,...