Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Slané palacinky bez mlieka a vajíčka

kucharka26
kucharka26
10
porcií
15
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

1 šálka
špaldová múka
2 šálky
perlivá voda
2 PL
mleté ľanové semienko

Náplň

5 PL
tatárska omáčka
2 KL
sterilizovaný chren
2 KL
sušený cesnak
500 g
mrazený špenát
1 KL
soľ
200 g
šunka

postup

1.
Najskôr spracujeme cesto. Múku zmiešame s vodou, pridáme ľanové semienka, premiešame a necháme v chladničke odležať 30 min.
2.
Cesto vyberieme z chladničky a podľa potreby pridáme vodu. Na panvici opekáme palacinky z oboch strán dohneda.
3.
Medzitým špenát rozmrazíme v hrnci na troche vody, pridáme 1 KL soli a 1 KL sušeného cesnaku. Keď je špenát mäkký, odstavíme z ohňa a necháme vychladiť.
4.
Tatarskú omáčku zmiešame s chrenom a sušeným cesnakom.
5.
Uvarený špenát preložíme do misky a prebytočnú vodu z neho vytlačíme.
6.
Na palacinky natrieme 1/2 tatárskej omáčky, položíme šunku a špenát a všetko pekne zavinieme.
7.
Podávame s opečenou cibuľkou alebo inou omáčkou podľa chuti.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
umyvacka riadu finish
Ľahká, efektívna a žiarivá cesta k čistému riadu
Ľahká, efektívna a žiarivá cesta k čistému riadu
Neznášate každodenné umývanie riadu? Preskúmajte pádne dôvody, prečo si konečne zaobstarať automatickú umývačku.
Domáceho perníkové korenie
Vianočné pečenie sa blíži, pripravte si domáce perníkové korenie!
Vianočné pečenie sa blíži, pripravte si domáce perníkové korenie!
Vôňa perníkov alebo medovníkov neodmysliteľne patrí k Vianociam a čarovnej atmosfére, ktorú so sebou vianočné sviatky...
Pizza napoletana
Pizza - po stopách minulosti
Pizza - po stopách minulosti
Ak spomenieme taliansku kuchyňu, každého hneď napadne pizza. Pizzu môžeme pripraviť na tisícky spôsobov, môžeme si ju...