Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Slané palacinky bez mlieka a vajíčka

kucharka26
kucharka26
10
porcií
15
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

1 šálka
špaldová múka
2 šálky
perlivá voda
2 PL
mleté ľanové semienko

Náplň

5 PL
tatárska omáčka
2 KL
sterilizovaný chren
2 KL
sušený cesnak
500 g
mrazený špenát
1 KL
soľ
200 g
šunka

postup

1.
Najskôr spracujeme cesto. Múku zmiešame s vodou, pridáme ľanové semienka, premiešame a necháme v chladničke odležať 30 min.
2.
Cesto vyberieme z chladničky a podľa potreby pridáme vodu. Na panvici opekáme palacinky z oboch strán dohneda.
3.
Medzitým špenát rozmrazíme v hrnci na troche vody, pridáme 1 KL soli a 1 KL sušeného cesnaku. Keď je špenát mäkký, odstavíme z ohňa a necháme vychladiť.
4.
Tatarskú omáčku zmiešame s chrenom a sušeným cesnakom.
5.
Uvarený špenát preložíme do misky a prebytočnú vodu z neho vytlačíme.
6.
Na palacinky natrieme 1/2 tatárskej omáčky, položíme šunku a špenát a všetko pekne zavinieme.
7.
Podávame s opečenou cibuľkou alebo inou omáčkou podľa chuti.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...
Domáce sushi
Japonská klasika - Sushi!
Japonská klasika - Sushi!
Sushi je jedlo, ktoré ponúka množstvo variácií, farebných kombinácii a je založené na tom, že chute surovín sa...