Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Slané palacinky bez mlieka a vajíčka

kucharka26
kucharka26
10
porcií
15
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

1 šálka
špaldová múka
2 šálky
perlivá voda
2 PL
mleté ľanové semienko

Náplň

5 PL
tatárska omáčka
2 KL
sterilizovaný chren
2 KL
sušený cesnak
500 g
mrazený špenát
1 KL
soľ
200 g
šunka

postup

1.
Najskôr spracujeme cesto. Múku zmiešame s vodou, pridáme ľanové semienka, premiešame a necháme v chladničke odležať 30 min.
2.
Cesto vyberieme z chladničky a podľa potreby pridáme vodu. Na panvici opekáme palacinky z oboch strán dohneda.
3.
Medzitým špenát rozmrazíme v hrnci na troche vody, pridáme 1 KL soli a 1 KL sušeného cesnaku. Keď je špenát mäkký, odstavíme z ohňa a necháme vychladiť.
4.
Tatarskú omáčku zmiešame s chrenom a sušeným cesnakom.
5.
Uvarený špenát preložíme do misky a prebytočnú vodu z neho vytlačíme.
6.
Na palacinky natrieme 1/2 tatárskej omáčky, položíme šunku a špenát a všetko pekne zavinieme.
7.
Podávame s opečenou cibuľkou alebo inou omáčkou podľa chuti.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
melon krajanie
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Máte radi sladký vodový melón? Poradíme vám ako ho nakrájať na kocky bez zbytočnej špiny a odpadu.
Grilované steaky
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Relax v slnkom zaliatej prírode, príjemné chvíle s rodinou či zábava s priateľmi a k tomu fantastická šťavnatá, voňavá,...
Foodtruck
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
O tom, že zdravá strava môže byť zároveň aj chutná, sa presvedčili návštevníci obľúbeného júnového maratónu chutí –...