Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Ovocie v župane

torticka2
torticka2
4
porcie
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

150 g
múka celozrnná
1/8 litrov
mlieko
2 ks
žĺtok
mletá škorica
2 ks
vaječný bielok
soľ

Na vyprážanie

bravčová masť, rastlinný tuk alebo olej
1 ks
jablko
2 plátky ananás
banán
hladká múka

Príloha

1/4 litrov
malinová alebo ríbezľová omáčka
sladká smotana
práškový cukor

postup

1.
Múku s mliekom nahladko rozhabarkujeme a primiešame žĺtky, vanilkový cukor a mletú škoricu. Z bielkov a soli ušľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka vmiešame do cesta. V rajnici rozpálime tuk na teplotu 160 C.
2.
Jablká čistíme, odstránime jadrovník a pokrájame na 5 plátkov, ananásové plátky rozkrojíme na polovicu. Všetko ovocie najprv namočíme do múky, potom do cestíčka a v rozpálenom tuku do zlatista vypražíme.
3.
Vypražené ovocie vyberieme a necháme odkvapkať na kuchynskom papieri alebo papierových servítkach. Ovocnú omáčku rozdelíme na 4 taniere, pokvapkáme sladkou smotanou, z ktorej drevenou špajdľou kreslíme na omáčku ozdoby. Vypražené ovocie poukladáme na tanier a posypeme práškovým cukrom.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
vilo habo
Nové recepty z populárnej TV šou
Nové recepty z populárnej TV šou
Špeciality z rýb, chutné polievky, cestovinové prekvapenia, to najlepšie z mäsa, sladké pokušenie, aj dobroty...
ľadový čaj
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Čaj. Nápoj, ktorý pijeme azda všetci a pri akejkoľvek príležitosti. Či k raňajkám, popri práci alebo len tak,...
Čaj z bazy čiernej
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Tento všadeprítomný a všeobecne známy ker, niekedy až strom, skrášľuje svoje okolie až dvakrát do roka. Najprv na jar,...