Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Ovocie v župane

torticka2
torticka2
4
porcie
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

150 g
múka celozrnná
1/8 litrov
mlieko
2 ks
žĺtok
mletá škorica
2 ks
vaječný bielok
soľ

Na vyprážanie

bravčová masť, rastlinný tuk alebo olej
1 ks
jablko
2 plátky ananás
banán
hladká múka

Príloha

1/4 litrov
malinová alebo ríbezľová omáčka
sladká smotana
práškový cukor

postup

1.
Múku s mliekom nahladko rozhabarkujeme a primiešame žĺtky, vanilkový cukor a mletú škoricu. Z bielkov a soli ušľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka vmiešame do cesta. V rajnici rozpálime tuk na teplotu 160 C.
2.
Jablká čistíme, odstránime jadrovník a pokrájame na 5 plátkov, ananásové plátky rozkrojíme na polovicu. Všetko ovocie najprv namočíme do múky, potom do cestíčka a v rozpálenom tuku do zlatista vypražíme.
3.
Vypražené ovocie vyberieme a necháme odkvapkať na kuchynskom papieri alebo papierových servítkach. Ovocnú omáčku rozdelíme na 4 taniere, pokvapkáme sladkou smotanou, z ktorej drevenou špajdľou kreslíme na omáčku ozdoby. Vypražené ovocie poukladáme na tanier a posypeme práškovým cukrom.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...
Domáce sushi
Japonská klasika - Sushi!
Japonská klasika - Sushi!
Sushi je jedlo, ktoré ponúka množstvo variácií, farebných kombinácii a je založené na tom, že chute surovín sa...
pitny rezim
Cesta podzemnej vody
Cesta podzemnej vody
Voda je pre náš život veľmi dôležitá. Pre život na zemi predstavuje základ. Bez nej by sme prežili sotva pár dní...