Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Ovocie v župane

torticka2
torticka2
4
porcie
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

150 g
múka celozrnná
1/8 litrov
mlieko
2 ks
žĺtok
mletá škorica
2 ks
vaječný bielok
soľ

Na vyprážanie

bravčová masť, rastlinný tuk alebo olej
1 ks
jablko
2 plátky ananás
banán
hladká múka

Príloha

1/4 litrov
malinová alebo ríbezľová omáčka
sladká smotana
práškový cukor

postup

1.
Múku s mliekom nahladko rozhabarkujeme a primiešame žĺtky, vanilkový cukor a mletú škoricu. Z bielkov a soli ušľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka vmiešame do cesta. V rajnici rozpálime tuk na teplotu 160 C.
2.
Jablká čistíme, odstránime jadrovník a pokrájame na 5 plátkov, ananásové plátky rozkrojíme na polovicu. Všetko ovocie najprv namočíme do múky, potom do cestíčka a v rozpálenom tuku do zlatista vypražíme.
3.
Vypražené ovocie vyberieme a necháme odkvapkať na kuchynskom papieri alebo papierových servítkach. Ovocnú omáčku rozdelíme na 4 taniere, pokvapkáme sladkou smotanou, z ktorej drevenou špajdľou kreslíme na omáčku ozdoby. Vypražené ovocie poukladáme na tanier a posypeme práškovým cukrom.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Vajíčková nátierka s majonézou
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Ak si neviete predstaviť ráno bez praženice, omelety alebo vajíčka uvareného natvrdo, tak ste na správnej adrese. No...
Šípkový čaj s medom
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...
vajce
Poznáte označenie vajíčok?
Poznáte označenie vajíčok?
Podľa akosti sa vajíčka rozdeľujú do dvoch tried, pre maloobchodný predaj sú určené iba čerstvé vajcia s označením A,...