Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Ovocie v župane

torticka2
torticka2
4
porcie
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

150 g
múka celozrnná
1/8 litrov
mlieko
2 ks
žĺtok
mletá škorica
2 ks
vaječný bielok
soľ

Na vyprážanie

bravčová masť, rastlinný tuk alebo olej
1 ks
jablko
2 plátky ananás
banán
hladká múka

Príloha

1/4 litrov
malinová alebo ríbezľová omáčka
sladká smotana
práškový cukor

postup

1.
Múku s mliekom nahladko rozhabarkujeme a primiešame žĺtky, vanilkový cukor a mletú škoricu. Z bielkov a soli ušľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka vmiešame do cesta. V rajnici rozpálime tuk na teplotu 160 C.
2.
Jablká čistíme, odstránime jadrovník a pokrájame na 5 plátkov, ananásové plátky rozkrojíme na polovicu. Všetko ovocie najprv namočíme do múky, potom do cestíčka a v rozpálenom tuku do zlatista vypražíme.
3.
Vypražené ovocie vyberieme a necháme odkvapkať na kuchynskom papieri alebo papierových servítkach. Ovocnú omáčku rozdelíme na 4 taniere, pokvapkáme sladkou smotanou, z ktorej drevenou špajdľou kreslíme na omáčku ozdoby. Vypražené ovocie poukladáme na tanier a posypeme práškovým cukrom.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Smoothie Energia
Ako si umixovať dobré smoothie? Ako vybrať smoothie mixér?
Ako si umixovať dobré smoothie? Ako vybrať smoothie mixér?
Smoothie - ovocné pyré, ktoré chutí každému.. Smoothie sa stalo trendom, Je to fajn, zdravé a z umixovaného pyré sa dá...
Fotorecept: Marhuľové čatní
Čatní - farebná India v pohári
Čatní - farebná India v pohári
Čatní (chutney) je hustá omáčka. Je charakteristická pre indickú kuchyňu. Pripravuje takmer z čohokoľvek :) Pripravuje...
granita
Video: 3 recepty na najlepší letný dezert - Talianska granita
Video: 3 recepty na najlepší letný dezert - Talianska granita
Granita je taliansky mrazený dezert z ovocia. Jeho príprava je jednoduchá, pripraviť ju môžte z jahôd, malín, citrónov,...