Kuracia polievka s liatym cestom
5
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
3
ks
mrkva
2
ks
petržlen
2
ks
kuracie chrbáty
1
ks
biela cibuľa
1
ks
kaleráb
trochu
petržlenová vňať
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
Liate cesto
1
ks
vajce
trochu
hladká múka
trochu
detská krupica
štipiek
soľ
trochu
petržlenová vňať
postup
1.
Kuracinu si umyjeme a vložíme do hrnca s vodou, necháme pomaly variť na miernom ohni, aby nám polievka nezavrela...lebo sa zamúti. Pridáme cibuľu, môžme do nej zapichnúť klinček. Pridáme nakrájanú zeleninu a necháme uvariť do mäkka.
2.
Kuracie chrbáty sa tiež uvaria rýchlo. Osolíme a okoreníme. Chrbáty vyberieme a oberieme z nich mäsko.
3.
Pripravíme si cesto na halušky: vajce zmiešame s múkou a krupicou,vňaťou aby nám vzniklo hustejšie, lepkavé cesto. To potom lyžičkou rovno hádžeme (odštipkávame) do vriacej vody. Keď halušky vyplávu na povrch sú hotové. Polievku ozdobíme vňaťou.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
helkahelenka
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.