Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Sladká roláda a čokoladové fondue s jahodami

Spydigy
Spydigy
18
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Roláda

250 g
hladká múka
štipiek
soľ
1/2 ČL
prášok do pečiva
100 g
maslo
200 g
kryštálový cukor
1 ks
vajce
vanilka
2 PL
mlieko
potravinárske farbivo červené

Fondue

200 g
horká čokoláda kvalitná 70-90
25 g
krupicový cukor
125 ml
mlieko
štipiek
mletá škorica
1 ČL
pomarančová kôra
1 ČL
citrónová šťava

postup

1.
Maslo a cukor vymiešame do penivého cesta. (kryštálový cukor som doma nedala tak som dala práškový)
3.
múku si zmiešame s kypriacim práškom a soľou a prisypeme do zmesi a zmiešame.
4.
polku cesta si odoberieme a do druhej polky pridáme červené farbivo.
8.
Tak isto si vyvaľkáme aj červené cesto a položím ho na plech. Dáme to bud do chladničky, alebo ak je vonku chladno tak na balkón na hodinku stuhnúť. Potom sa s cestom lepšie pracuje.
9.
keď nám, už cesto stuhlo tak dáme dole z oboch vrchnú fóliu.
10.
červené si necháme na spodku a bledšie položíme na vrch a odstránime z neho zvyšnú fóliu. Okraje odrežeme tak aby boli rovnomerne a tam kde nám niekde cesto chýba, tak odrezaným to doložíme.
11.
zrolujeme ho rolky a posypeme nejakými ozdobnými srdiečkami. a ešte tak na hodinku dáme chladiť
12.
nakrájame ich na roládky a poukladáme na plech vyslt. papierom na pečenie. pečieme cca 180C asi 10 min. (riaďte sa svojou rúrou, každá pečie inak)
13.
Medzi tým som si postupne chystala čokoládové fondue. Čokoládu si polámeme a za stáleho miešania ju rozpustíme vo vodnom kúpeli.
14.
Pridáme cukor, škoricu, citrónovú šťavu a pomarančovú kôru.
15.
nakoniec pridáme mlieko. A stále miešame kým to nemá takú peknú konzistenciu. (musí to prijesť do mierneho varu)

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...
Vajíčková nátierka s majonézou
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Ak si neviete predstaviť ráno bez praženice, omelety alebo vajíčka uvareného natvrdo, tak ste na správnej adrese. No...
Šípkový čaj s medom
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...