Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Čokoládové fondue

torticka2
torticka2
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

2 tabuľky čokoláda
4 PL
mlieko
2 ks
jablko
2 ks
hrušky
2 ks
banán
2 kolieska ananás
1 PL
citrónová šťava

postup

1.
Čokoládu polámeme do sklenej misky a zalejeme mliekom. Misku položíme do hrnca s vodou a opatrne necháme na sporáku zohriať. Teplota vody nesmie byť vyššia ako 40 C. Čokoládu necháme celkom rozpustiť a podchvíľou premiešame vareškou, aby vznikla homogénna hmota.
2.
Jabĺčka a hrušky očistíme, banány olúpeme a spolu s ananásovými kolieskami pokrájame na kocky. Pokvápkame citrónovou šťavou, pokladieme na tácňu a na 15 minút položíme do mrazničky.
3.
Sklenú misku s tekutou čokoládou vyberieme z vodného kúpeľa a postavíme do stredu stola. Vedľa misky položíme aj s tácňou s ovocím.
4.
Hra na fondue sa môže začať. Ak by čokoláda medzitým vychladla a stuhla, položíme ju opäť do vodného kúpeľa a roztopíme.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Klasický syrový burger
Grilovanie. Steaky a burgery
Grilovanie. Steaky a burgery
Grilovanie na záhrade, v parku, či v lese na vyhradenom mieste má vždy svoje čaro. Či už grilujete mäso alebo zeleninu...
Grilovaný hermelín
Hurá, môže sa grilovať!
Hurá, môže sa grilovať!
Aj napriek užitočným technickým pomocníkom, ktoré tvoria vybavenie našej kuchyne, nás nič nezastaví a s prvými letnými...
vilo habo
Nové recepty z populárnej TV šou
Nové recepty z populárnej TV šou
Špeciality z rýb, chutné polievky, cestovinové prekvapenia, to najlepšie z mäsa, sladké pokušenie, aj dobroty...