Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Čokoládové fondue

torticka2
torticka2
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

2 tabuľky čokoláda
4 PL
mlieko
2 ks
jablko
2 ks
hrušky
2 ks
banán
2 kolieska ananás
1 PL
citrónová šťava

postup

1.
Čokoládu polámeme do sklenej misky a zalejeme mliekom. Misku položíme do hrnca s vodou a opatrne necháme na sporáku zohriať. Teplota vody nesmie byť vyššia ako 40 C. Čokoládu necháme celkom rozpustiť a podchvíľou premiešame vareškou, aby vznikla homogénna hmota.
2.
Jabĺčka a hrušky očistíme, banány olúpeme a spolu s ananásovými kolieskami pokrájame na kocky. Pokvápkame citrónovou šťavou, pokladieme na tácňu a na 15 minút položíme do mrazničky.
3.
Sklenú misku s tekutou čokoládou vyberieme z vodného kúpeľa a postavíme do stredu stola. Vedľa misky položíme aj s tácňou s ovocím.
4.
Hra na fondue sa môže začať. Ak by čokoláda medzitým vychladla a stuhla, položíme ju opäť do vodného kúpeľa a roztopíme.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Dva zdrawé recepty z repy
Dva „zdrawé“ recepty z repy. Červenej aj žltej.
Dva „zdrawé“ recepty z repy. Červenej aj žltej.
Červená repa alebo cvikla je skvelá rastlina. Dá sa využiť úplne celá. Od koreňa po listy. Vlastne, v mnohých receptoch...
Rýchly obed s quinoa
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Quinoa pochádza z Južnej Ameriky. Na Slovensko sa dováža z Peru aj Bolívie, pestujú ju aj v Kolumbii či Ekvádore. V...
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...