Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Čokoládové fondue

torticka2
torticka2
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

2 tabuľky čokoláda
4 PL
mlieko
2 ks
jablko
2 ks
hrušky
2 ks
banán
2 kolieska ananás
1 PL
citrónová šťava

postup

1.
Čokoládu polámeme do sklenej misky a zalejeme mliekom. Misku položíme do hrnca s vodou a opatrne necháme na sporáku zohriať. Teplota vody nesmie byť vyššia ako 40 C. Čokoládu necháme celkom rozpustiť a podchvíľou premiešame vareškou, aby vznikla homogénna hmota.
2.
Jabĺčka a hrušky očistíme, banány olúpeme a spolu s ananásovými kolieskami pokrájame na kocky. Pokvápkame citrónovou šťavou, pokladieme na tácňu a na 15 minút položíme do mrazničky.
3.
Sklenú misku s tekutou čokoládou vyberieme z vodného kúpeľa a postavíme do stredu stola. Vedľa misky položíme aj s tácňou s ovocím.
4.
Hra na fondue sa môže začať. Ak by čokoláda medzitým vychladla a stuhla, položíme ju opäť do vodného kúpeľa a roztopíme.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
melon krajanie
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Máte radi sladký vodový melón? Poradíme vám ako ho nakrájať na kocky bez zbytočnej špiny a odpadu.
Grilované steaky
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Relax v slnkom zaliatej prírode, príjemné chvíle s rodinou či zábava s priateľmi a k tomu fantastická šťavnatá, voňavá,...
Foodtruck
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
O tom, že zdravá strava môže byť zároveň aj chutná, sa presvedčili návštevníci obľúbeného júnového maratónu chutí –...