Pridať recept

FOTORECEPT: Kuracia paštéta s jabĺčkami a mandľami

Fotorecept: Kuracia paštéta s jabĺčkami a mandľami
Zdroj: Spydigy

ingrediencie

600 g
kuracie pečene
125 ml
víno sladké biele
60 g
maslo čerstvé
2 ks
jablko
85 g
mandle mleté neosolené
2 PL
med
4 strúčiky
cesnaku
1 ks
biela cibuľa
2 ks
bobkový list
mleté čierne korenie
100 ml
smotana na šľahanie (33 %)
3 PL
Rama Classic alebo iný rastlinný tuk
soľ
olej
štipiek
badián mletý
majoránka
štipiek
mletý muškátový oriešok

postup

Dokonalá domáca paštéta - krok za krokom. 

1.

Pečene si umyjeme očistíme a nakrájame na menšie kúsky.

Fotorecept: Kuracia paštéta s jabĺčkami a mandľami
Fotorecept: Kuracia paštéta s jabĺčkami a mandľami
Zdroj: Spydigy
 
2.

Jabĺčka si ošúpeme odstránime jadierka a nakrájame na menšie kocky.

Fotorecept: Kuracia paštéta s jabĺčkami a mandľami
Fotorecept: Kuracia paštéta s jabĺčkami a mandľami
Zdroj: Spydigy
3.

Cibuľku si tiež očistíme a nakrájame.. ( ja som už asi moc pohodlná a cibuľu vždy rozmixujem...je to rychlejšie a neplačem pritom hh :) )

Fotorecept: Kuracia paštéta s jabĺčkami a mandľami
Fotorecept: Kuracia paštéta s jabĺčkami a mandľami
Zdroj: Spydigy
4.

na oleji si orestujeme cibuľku,

Fotorecept: Kuracia paštéta s jabĺčkami a mandľami
Fotorecept: Kuracia paštéta s jabĺčkami a mandľami
Zdroj: Spydigy
5.

pridáme pečeň a tiež orestujeme.

Fotorecept: Kuracia paštéta s jabĺčkami a mandľami
Fotorecept: Kuracia paštéta s jabĺčkami a mandľami
Zdroj: Spydigy
6.

Keď sa pečeň zatiahne, tak pridáme jablká (stále bysme to mali miešať).

Fotorecept: Kuracia paštéta s jabĺčkami a mandľami
Fotorecept: Kuracia paštéta s jabĺčkami a mandľami
Zdroj: Spydigy
7.

Keď jablká zmäkli podlejeme ich vínom.

Fotorecept: Kuracia paštéta s jabĺčkami a mandľami
Fotorecept: Kuracia paštéta s jabĺčkami a mandľami
Zdroj: Spydigy
8.

Pridáme hneď na to bobkový list a teplotu znížime aby sa víno moc rýchlo nevyparilo. Víno vyvarime pri miešaní.

Fotorecept: Kuracia paštéta s jabĺčkami a mandľami
Fotorecept: Kuracia paštéta s jabĺčkami a mandľami
Zdroj: Spydigy
9.

Keď je víno úplne vyparené a zmes sa znovu smaží, pridáme maslo a necháme ho roztopiť pri stálom miešaní.

Fotorecept: Kuracia paštéta s jabĺčkami a mandľami
Fotorecept: Kuracia paštéta s jabĺčkami a mandľami
Zdroj: Spydigy
10.

Ak sa nám maslo už roztopilo, tak vyberieme bobkový list a celú zmes dáme do mixera.

Fotorecept: Kuracia paštéta s jabĺčkami a mandľami
Fotorecept: Kuracia paštéta s jabĺčkami a mandľami
Zdroj: Spydigy
11.

Pridáme mleté mandle, pretlačený cesnak, med, rastlinný tuk, majoránku, soľ, čierne korenie, badián a muškatový oriešok. A rozmixujeme. Nakoniec môžeme pridať viac tuku alebo šľahačkovú smotanu. Čím viac tuku alebo smotany dáme, tým jemnejšia paštéta bude.

Fotorecept: Kuracia paštéta s jabĺčkami a mandľami
Fotorecept: Kuracia paštéta s jabĺčkami a mandľami
Zdroj: Spydigy
12.

V mixéri sa mi to dosť zle mixovalo, lebo zmes bola hustá, tak som to dala misky a ponorným mixérom som to ešte rozmixovala a dochucovala.

Fotorecept: Kuracia paštéta s jabĺčkami a mandľami
Fotorecept: Kuracia paštéta s jabĺčkami a mandľami
Zdroj: Spydigy
13.

A môžeme podávať na hrianke :) ( Ja som to ešte zavarila. Paštéta vydrží v chlade tak týždeň, ale ja všetko ešte pre istotu zavarím v menších dávkach a postupne sa to spapá :))

Fotorecept: Kuracia paštéta s jabĺčkami a mandľami
Fotorecept: Kuracia paštéta s jabĺčkami a mandľami
Zdroj: Spydigy
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Slovan_1921
24.9.2020 12:28 | |
+0 -2
recept dobry, len ta gramatika...
Anonymný nick
14.7.2014 11:34 | |
+3 -0
Dobrý receptík, určite spravím. Restovanú pečienku zväčša robím s jablkami, je chutnejšia, ľahšia, máme to tak radi.
Anonymný nick
2.4.2014 19:49 | |
+2 -0
zaujimave vyskusam.......... ;)
Podobné články
Veľké trápenie našich známych tvári: Ako správne pripraviť včelie úliky? Janka Kovalčíková vie, ako na to!
Veľké trápenie našich známych tvárí: Ako správne pripraviť včelie úliky? Janka Kovalčíková vie, ako na to!
Aj vianočný špeciál tretej série šou Pečie celé Slovensko prinesie vtipné, ale aj náročné momenty. Koho...
VIDEO: Tento recept dnes už takmer nikto nerobí a pritom je to najväčšia pochúťka. Fantastické SLONIE ŽRÁDLO
VIDEO: Tento recept dnes už takmer nikto nerobí a pritom je to najväčšia pochúťka. Fantastické SLONIE ŽRÁDLO
Fantastický šalát, ktorý poznáte pod názvom Slonie žrádlo, sa v našej rodine pripravoval veľmi často...
Účinné domáce medicíny, ktoré zatočia s prechladnutím, chrípkou a posilnia imunitu
Účinné domáce medicíny, ktoré zatočia s prechladnutím, chrípkou a posilnia imunitu
Prírodní bojovníci proti prechladnutiu, chrípke i na posilnenie imunity. Správnou kombináciou týchto dostupných...
Pečeňová paštéta 3x inak
Pripravte si domácu paštétu! 3 overené recepty vám dokážu, že je to naozaj jednoduché
Ak máte radi paštéty a ešte ste ich neskúšali vyrobiť doma, je najvyšší čas.
TOP
Viete, prečo musíte dať pečienku pred varením do horúcej vody? Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári,
Viete, prečo musíte dať pečeň pred varením do horúcej vody? Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, bude krásne jemná, mäkká a už nikdy nebude horká
Úžasne jemná pečienka, ktorá sa rozplýva na jazyku? Stačí dodržiavať tieto zásady a pripravíte vždy tú...