Pridať recept

Pečený bôčik s kapustou a zemiakmi

Pečený bôčik s kapustou a zemiakmi
Zdroj: iskricka.iskricka
4
porcie
80
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

bravčový bôčik
kyslá kapusta
zemiaky
cibuľa
cesnaku
soľ
vegeta
mleté čierne korenie
olej
maslo

postup

1.
Najprv si pripravíme mäso. Bôčik umyjeme a nakrájame. Z každej strany ho osolíme a okoreníme. Dáme do vymasteného pekáča. Pridáme na kúsky nakrájanú cibuľu a asi 4 strúčiky cesnaku. Všetko podlejeme vodou alebo vývarom asi do 2/3 mäsa a dáme piecť aspoň na 60 minút na 180 stupňov.
 
2.
Zemiaky si uvaríme v slanej vode. Uvarené zemiaky scedíme, pridáme maslo a popučíme na kašu.
3.
Kyslú kapustu si nakrájame na kratšie kúsky. Ak je veľmi kyslá, môžme ju trocha premyť v studenej vode. V hrnci si na oleji opražíme na jemno nakrájanú cibuľku. Keď je cibuľa zlatistá, pridáme kapustu. Podlejeme trocha vodou, aby neprihárala. Pridáme soľ, 1 PL lyžicu cukru, trocha vegety a varíme, kým nezmäkne.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Fantasticky chrumkavý bravčový bôčik 3x inak
Fantasticky chrumkavý bravčový bôčik v 3 delikátnych verziách
Často podceňované bravčové mäso, ktoré je však pri bližšom pohľade veľmi univerzálne a extra chutné...
Polievka masove gulicky
Tip na nedeľný obed: Holúbky
Magazín Dobrú chuť vám prináša tip na nedeľný obed. Vždy bude pozostávať z polievky, hlavného jedla a dezertu.
Pikantný pečený bôčik
Z českej kuchyne: Pečený bôčik s domácimi knedličkami
Veľmi radi a často sa inšpirujeme u našich západných susedov. Toto jedlo je ako stvorené na chutný, nedeľný...
Pikantný pečený bôčik
Poznáme recept na najlepší PEČENÝ BÔČIK aký ste kedy jedli! Mäso šťavnaté a koža krásne chrumkavá, stačí urobiť túto jedinú vec a budete mať gule za ušami!
Ak ste sa ešte nerozhodli čo dnes variť, pečený bôčik je tá správna voľba! A nezabudnite urobiť túto jednu vec.