Pridať recept

Čokoládová pena s Mascarpone

ingrediencie

80 g
čokoláda
200 g
Mascarpone
2 PL
práškový cukor
200 ml
smotana na šľahanie
citrónová šťava
postrúhaná čokoláda

postup

1.
Čokoládu nasekajte, dajte do hrnca a nad parou pomaly rozpustte.
 
2.
Smotanu vyšľahajte do tuha.
3.
Mascarpone vymiešajte s cukrom a citrónovou šťavou. Do krému zľahka po častiach primiešajte šľahačku.
4.
Krém rozdeľte na dve polovice. Do jedného primiešajte rozpustenú čokoládu.
5.
Do pohára dajte najskôr tmavý čokoládový krém a nechajte ho v chladničke stuhnúť.
6.
Na stuhnutú tmavú vrstvu rozdeľte zvyšok bieleho mascarponového krému. Poháre vráťte do chladničky. Pred podávaním ozdobte kúskami čokolády.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Čokoládový cheesecake
Čokoládový cheesecake: Krásne ľahučký a svieži aj napriek kopcu čokolády
Výborný, krásny, a pritom super jednoduchý zákusok, ktorý vzdáva hold čokoláde.
Jahodová roláda s parížskou šľahačkou
Parížska roláda: Luxusný dezert za pár eur
Parížska šľahačka je vždy prísľubom delikátneho zákusku. Vyskúšajte túto jednoduchú roládu s čerstvým...
Overený recept na vláčne brownies. Plus zopár rád, ako ich vylepšiť
Overený recept na vláčne brownies. Plus zopár rád, ako ich vylepšiť
Ako docieliť, aby bol váš brownies vláčny alebo naopak pevnejší? Radi poradíme.
Karamelový cheesecake
Fantastický karamelový cheesecake
Tri vynikajúce vrstvy tvoria tento výborný zákusok: chrumkavý korpus z čokoládových sušienok, jemný krém...
Orieškové Tiramisu
Orieškové Tiramisu: Recept, ktorý si rozhodne uložte
Famózne orieškové Tiramisu, ktoré musíte vyskúšať.