Pridať recept

Nepečená kiwi torta

12
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

350 ml
mlieko
1 ks
pudingový prášok nugátový
3 ks
vanilkový cukor
1 PL
cukor
1 PL
koňaku alebo rumu
250 g
jemný tvaroh
2 ks
kyslá pochúťková smotana
1 ks
smotana na šľahanie
2 PL
práškový cukor
1 ks
stužovač šľahačky
400 ml
voda
1 ks
malá kiwi šumienka
1 ks
pudingový prášok vanilkový
6 ks
kiwi
240 g
okrúhle piškóty

postup

1.
Na dno tortovej formy poukladáme okrúhle piškóty. Zalejeme ich pudingovou plnkou a na vrch poukladáme nakrájané a očistené kiwi. Kiwi potrieme 1/3 smotanovej plnky a opäť naukladáme okrúhle piškóty po celej ploche. Na piškóty vylejeme a rozotrieme zvyšok smotanovej plnky, poukladáme opäť nakrájané kiwi a zalejeme kiwi-želatínou. Necháme minimálne 12 hodín chladiť a podávame :-)
 
2.
Pudingová plnka: 350 ml mlieka, 1 ks pudingový prášok nugátový, 1 ks cukor vanilkový, 1 PL cukor, 1-2 PL (rum)umu, 250 g tvaroh jemný, Pudingová plnka : Z mlieka a pudingového prášku uvaríme hustý puding podľa návodu. Keď je puding uvarený pridáme cukor, vanilkový cukor a troška rumu. Za občastného miešania necháme vychladnúť a do vychladnutého vmiešame jemný tvaroh.
3.
Smotanová plnka: 2 ks smotana kyslá pochuťková, 1 ks smotana na šľahanie 33 %, 1 ks cukor vanilkový, 2 PL cukor práškový, 1 ks stužovač šľahačky Smotanová plnka : Šľahačku vyšľaháme spolu so stužovačom. Následne ju jemne vmiešame do pochúťkovej smotany, ktorú sme si vymiešali s cukrom a vanilkovým cukrom.
4.
Kiwi želatína: 400 ml vody, 1 ks malá kiwi šumienka, 1 ks cukor vanilkový, 1 ks pudingový prášok vanilkový Do 400 ml vody vysypeme kiwi šumienku a poriadne rozmiešame. Polovicu dáme do hrnca a privedieme skoro k varu. Následne vmiešame vanilkový pudingový prášok rozhabarkovaný vo zvyšku kiwi tekutiny a povaríme. Na záver pridáme 1 vanilkový cukor.
5.
Dobrú chuť :-)
Nepečená kiwi torta
Nepečená kiwi torta
Zdroj: diabambulka
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať