Pridať recept

Nedeľná nepečená tortička s čerešňami

Nedeľná nepečená tortička s čerešňami
Zdroj: diabambulka
12
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

700 ml
zavárané čerešne
1 ks
celá škorica
1 PL
citrónová šťava
2 ks
vanilkový cukor
1 ks
pudingový prášok malinový
2 ks
kyslá pochúťková smotana
1 ks
želetína na plnku
300 ml
mlieko
1 PL
cukor
1 ks
pudingový prášok vanilkový
2 PL
tmavý rum
1 ks
smotana na šľahanie
1 ks
stužovač šľahačky
240 g
okrúhle piškóty
trochu
džemu, alebo lekváru
trochu
kokosu na vysypanie formy

postup

1.
Tortovú formu pooblievame s vodou a vysypeme kokosom. Precedíme čerešňový kompót. Na dno tortovej formy poukladáme piškóty, ktoré namáčame v šťave z čerešňového kompótu. Čerešne zbavíme kôstok a poukladáme na piškóty. Natrieme čerešňovou plnkou. Do stredu torty pokladáme piškóty, ktoré si zlepíme džemom, alebo lekvárom. Pokvapkáme ich troškou čerešňovej šťavy a zalejeme vanilkovou plnkou. Dáme stuhnúť na pár hodín do chladničky. Hotovú tortičku posypeme kakaom, alebo ju môžeme ozdobiť vyšľahanou šľahačkou.
Nedeľná nepečená tortička s čerešňami
Nedeľná nepečená tortička s čerešňami
Zdroj: diabambulka
 
2.
Najskôr si pripravíme podľa návodu potravinársku želatínu, pretože musí cca 10 minút nabobnať, potom sa ešte zohrieva- aby sme ju mali hneď hotovú do vychladnutých plniek.
3.
Čerešňová plnka: 200 ml kompótovej šťavy zohrejeme spolu s 1 celou škoricou, 1 PL citrónovej šťavy, 1/2 vrecúška vanilkového cukru. V zvyšnej kompótovej šťave ( 100 ml ) si rozmiešame malinový pudingový prášok a vmiešame do zohriatej kompótovej šťavy až kým nám celá zmes nezhustne a dáme chladiť. / Na vrch môžme priložiť kúsok fólie, aby sa nám nevytvorila šupka pri chladnutí/ Do vychladnutého krému primiešame 2 pochúťkové smotany a 1/2 už pripravenej potravinárskej želatiny.
4.
Vanilková plnka: 200 ml mlieka zohrejeme spolu s 1 PL cukru, 1/2 vrecúška vanilkového cukru. V zvyšnom mlieku (100 ml) si rozmiešame vanilkový pudingový prášok a vmiešame do zohriatého mlieka až kým nám celá zmes nezhustne a dáme chladiť. / Opäť na vrch môžme priložiť kúsok fólie, aby sa nám nevytvorila šupka pri chladnutí/ Do vychladnutého krému primiešame 1 vyšľahanú šľahačku do ktorej sme primiešali stužovač šľahačky a 1/2 už pripravenej potravinárskej želatiny.
5.
Dobrú chuť :-)
Nedeľná nepečená tortička s čerešňami
Nedeľná nepečená tortička s čerešňami
Zdroj: diabambulka
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať