Mokka kolieska
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
hladká múka
1/2
balíček
kypriaci prášok
180
g
práškový cukor
200
g
maslo
1
ks
vajce
1
ks
žĺtok
1
PL
mletá káva
trochu
múka na vysypanie kuchynskej dosky
trochu
maslo na vymastenie plechu
Krém
150
g
maslo
120
g
práškový cukor
125
ml
silná čierna káva
1
PL
hrubá múka
Poleva
150
g
práškový cukor
1
PL
silná čierna káva
postup
1.
Na kuchynskú dosku preosejeme múku s kypriacim práškom, pridáme cukor, na kocky nakrájané maslo, vajce, žĺtok a kávu. Vypracujeme hladké cesto, rozvaľkáme ho na tenký plát a vykrajujeme kolieska.
2.
Plech vymastíme tukom, poukladáme naň pripravené kolieska a pečieme vo vyhriatej rúre na strednej teplote. Vychladnuté koláčiky spojíme krémom a vrchné koliesko polejeme polevou.
3.
Krém: Z kávy a múky uvaríme hustú kašu a necháme ju vychladnúť za občasného premiešania. Potom zmes vmiešame do masla vymiešaného s cukrom.
4.
Poleva: Cukor preosejeme a zalejeme horúcou kávou. Miešame, kým poleva nie je hladká a hustá.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.