Pridať recept

Mokka kolieska

ingrediencie

500 g
hladká múka
1/2 balíček
kypriaci prášok
180 g
práškový cukor
200 g
maslo
1 ks
vajce
1 ks
žĺtok
1 PL
mletá káva
trochu
múka na vysypanie kuchynskej dosky
trochu
maslo na vymastenie plechu

Krém

150 g
maslo
120 g
práškový cukor
125 ml
silná čierna káva
1 PL
hrubá múka

Poleva

150 g
práškový cukor
1 PL
silná čierna káva

postup

1.
Na kuchynskú dosku preosejeme múku s kypriacim práškom, pridáme cukor, na kocky nakrájané maslo, vajce, žĺtok a kávu. Vypracujeme hladké cesto, rozvaľkáme ho na tenký plát a vykrajujeme kolieska.
 
2.
Plech vymastíme tukom, poukladáme naň pripravené kolieska a pečieme vo vyhriatej rúre na strednej teplote. Vychladnuté koláčiky spojíme krémom a vrchné koliesko polejeme polevou.
3.
Krém: Z kávy a múky uvaríme hustú kašu a necháme ju vychladnúť za občasného premiešania. Potom zmes vmiešame do masla vymiešaného s cukrom.
4.
Poleva: Cukor preosejeme a zalejeme horúcou kávou. Miešame, kým poleva nie je hladká a hustá.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať