Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Domáce kakaové cestoviny s orechami

kucharka26
kucharka26
2
porcie
20
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Cestoviny

125 g
špaldová hladká múka
2 ks
vajce
25 g
kakao
1 KL
škorica
1/4 KL
kardamón
1 KL
tekutá stévia

Ovocná omáčka

2 PL
marmeláda
2 PL
vlašské orechy
100 ml
voda

postup

1.
Najskôr si spracujeme cesto. Do misky dáme preosiatu múku, kakao, stéviu škoricu, kardamon a vajcia. Rukami vypracujeme tuhé cesto. Podľa chuti môžeme použiť cukor, med alebo iný druh sladidla. V originálnom recepte bolo do cesta použité množstvo cukru 30 g.
2.
Cesto rozvaľkáme natenko. Je naozaj dôležité rozvaľkať tenký plát cesta, inak budú cestoviny po uvarení hrubé a nebudú chutné. Plát cesta rozrežeme na pásiky hrubé asi 1 cm.
4.
Na omáčku si na panvici zohrejeme marmeládu s vodou, do ktorej pridáme orechy. Necháme prevrieť 5 min. a odstavíme z ohňa.
5.
Uvarené cestoviny precedíme, polejeme ovocno-orechovou omáčkou a podávame ako sladký dezert alebo obed.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Smoothie Energia
Ako si umixovať dobré smoothie? Ako vybrať smoothie mixér?
Ako si umixovať dobré smoothie? Ako vybrať smoothie mixér?
Smoothie - ovocné pyré, ktoré chutí každému.. Smoothie sa stalo trendom, Je to fajn, zdravé a z umixovaného pyré sa dá...
Fotorecept: Marhuľové čatní
Čatní - farebná India v pohári
Čatní - farebná India v pohári
Čatní (chutney) je hustá omáčka. Je charakteristická pre indickú kuchyňu. Pripravuje takmer z čohokoľvek :) Pripravuje...
granita
Video: 3 recepty na najlepší letný dezert - Talianska granita
Video: 3 recepty na najlepší letný dezert - Talianska granita
Granita je taliansky mrazený dezert z ovocia. Jeho príprava je jednoduchá, pripraviť ju môžte z jahôd, malín, citrónov,...