Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Domáce kakaové cestoviny s orechami

kucharka26
kucharka26
2
porcie
20
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Cestoviny

125 g
špaldová hladká múka
2 ks
vajce
25 g
kakao
1 KL
škorica
1/4 KL
kardamón
1 KL
tekutá stévia

Ovocná omáčka

2 PL
marmeláda
2 PL
vlašské orechy
100 ml
voda

postup

1.
Najskôr si spracujeme cesto. Do misky dáme preosiatu múku, kakao, stéviu škoricu, kardamon a vajcia. Rukami vypracujeme tuhé cesto. Podľa chuti môžeme použiť cukor, med alebo iný druh sladidla. V originálnom recepte bolo do cesta použité množstvo cukru 30 g.
2.
Cesto rozvaľkáme natenko. Je naozaj dôležité rozvaľkať tenký plát cesta, inak budú cestoviny po uvarení hrubé a nebudú chutné. Plát cesta rozrežeme na pásiky hrubé asi 1 cm.
4.
Na omáčku si na panvici zohrejeme marmeládu s vodou, do ktorej pridáme orechy. Necháme prevrieť 5 min. a odstavíme z ohňa.
5.
Uvarené cestoviny precedíme, polejeme ovocno-orechovou omáčkou a podávame ako sladký dezert alebo obed.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...
Vajíčková nátierka s majonézou
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Ak si neviete predstaviť ráno bez praženice, omelety alebo vajíčka uvareného natvrdo, tak ste na správnej adrese. No...
Šípkový čaj s medom
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...