Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Domáce kakaové cestoviny s orechami

kucharka26
kucharka26
2
porcie
20
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Cestoviny

125 g
špaldová hladká múka
2 ks
vajce
25 g
kakao
1 KL
škorica
1/4 KL
kardamón
1 KL
tekutá stévia

Ovocná omáčka

2 PL
marmeláda
2 PL
vlašské orechy
100 ml
voda

postup

1.
Najskôr si spracujeme cesto. Do misky dáme preosiatu múku, kakao, stéviu škoricu, kardamon a vajcia. Rukami vypracujeme tuhé cesto. Podľa chuti môžeme použiť cukor, med alebo iný druh sladidla. V originálnom recepte bolo do cesta použité množstvo cukru 30 g.
2.
Cesto rozvaľkáme natenko. Je naozaj dôležité rozvaľkať tenký plát cesta, inak budú cestoviny po uvarení hrubé a nebudú chutné. Plát cesta rozrežeme na pásiky hrubé asi 1 cm.
4.
Na omáčku si na panvici zohrejeme marmeládu s vodou, do ktorej pridáme orechy. Necháme prevrieť 5 min. a odstavíme z ohňa.
5.
Uvarené cestoviny precedíme, polejeme ovocno-orechovou omáčkou a podávame ako sladký dezert alebo obed.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
umyvacka riadu finish
Ľahká, efektívna a žiarivá cesta k čistému riadu
Ľahká, efektívna a žiarivá cesta k čistému riadu
Neznášate každodenné umývanie riadu? Preskúmajte pádne dôvody, prečo si konečne zaobstarať automatickú umývačku.
Domáceho perníkové korenie
Vianočné pečenie sa blíži, pripravte si domáce perníkové korenie!
Vianočné pečenie sa blíži, pripravte si domáce perníkové korenie!
Vôňa perníkov alebo medovníkov neodmysliteľne patrí k Vianociam a čarovnej atmosfére, ktorú so sebou vianočné sviatky...
Pizza napoletana
Pizza - po stopách minulosti
Pizza - po stopách minulosti
Ak spomenieme taliansku kuchyňu, každého hneď napadne pizza. Pizzu môžeme pripraviť na tisícky spôsobov, môžeme si ju...