Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Tofu buchtičky so sušeným ovocím

kucharka26
kucharka26
4
porcie
75
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

250 g
špaldová múka polohrubá
1 ks
vajce
60 g
maslo
1 PL
citrónová kôra
7 g
kypriaci prášok do pečiva
200 g
biele tofu
1 dl
voda
1 KL
tekutá stévia
1 hrsť
sušené ovocie
1 hrsť
slnečnicové semienko
30 ml
rum

postup

1.
Do misky dáme múku, maslo, vajce, citrónovú kôru, stéviu, tofu syr rozlámaný na kúsky a vodu. Doporučujem tofu syr osobitne popučiť a až potom ho pridať k ostatným surovinám do misy.
2.
Skôr ako začneme spracovávať cesto, namočíme si sušené ovocie a semienka do rumu.
3.
Cesto spracujeme buď pomocou robota alebo ručne. Ovocie a semienka pridáme až na konci, keď už je cesto pekné tuhé.
4.
Z cesta tvarujeme malé buchtičky, uložíme ich na plech vystlaný papierom a prikryjeme alobalom.
5.
Takto prikryté ich pečieme pri teplote 180 stupňov 40 min. Potom dáme alobal dole a dopečieme ešte 10-15 min.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...
Vajíčková nátierka s majonézou
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Ak si neviete predstaviť ráno bez praženice, omelety alebo vajíčka uvareného natvrdo, tak ste na správnej adrese. No...
Šípkový čaj s medom
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...