Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Tofu buchtičky so sušeným ovocím

kucharka26
kucharka26
4
porcie
75
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

250 g
špaldová múka polohrubá
1 ks
vajce
60 g
maslo
1 PL
citrónová kôra
7 g
kypriaci prášok do pečiva
200 g
biele tofu
1 dl
voda
1 KL
tekutá stévia
1 hrsť
sušené ovocie
1 hrsť
slnečnicové semienko
30 ml
rum

postup

1.
Do misky dáme múku, maslo, vajce, citrónovú kôru, stéviu, tofu syr rozlámaný na kúsky a vodu. Doporučujem tofu syr osobitne popučiť a až potom ho pridať k ostatným surovinám do misy.
2.
Skôr ako začneme spracovávať cesto, namočíme si sušené ovocie a semienka do rumu.
3.
Cesto spracujeme buď pomocou robota alebo ručne. Ovocie a semienka pridáme až na konci, keď už je cesto pekné tuhé.
4.
Z cesta tvarujeme malé buchtičky, uložíme ich na plech vystlaný papierom a prikryjeme alobalom.
5.
Takto prikryté ich pečieme pri teplote 180 stupňov 40 min. Potom dáme alobal dole a dopečieme ešte 10-15 min.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Rýchly obed s quinoa
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Quinoa pochádza z Južnej Ameriky. Na Slovensko sa dováža z Peru aj Bolívie, pestujú ju aj v Kolumbii či Ekvádore. V...
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...