Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Údené mäso v zemiakovo-kapustovej perine

kucharka26
kucharka26
6
porcií
70
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

2 kg
zemiaky
3 PL
olej
2 ks
cibuľa
5 strúčikov
cesnak
300 g
kyslá kapusta
1 KL
kmín
1 KL
soľ
300 g
údené mäso
korenie na zemiaky
4 ks
vajce
1 KL
bazalka

postup

1.
Na panvicu dáme olej, nakrájanú cibuľu na rezance a cesnak na plátky a necháme smažiť. Po cca 10-tich minútach pridáme k cibuli kyslú kapustu. Okoreníme 1 KL kmínom a 1 KL soľou.
2.
Údené mäso nakrájame na tenké plátky a osmažíme na troche oleja dohneda.
6.
Na vymastený olej dáme 1. vrstvu zemiakov a jemne posypeme grilovacím korením alebo korením na zemiaky.
9.
Na 2. vrstvu zemiakov uložíme údené mäso a prikryjeme 3. vrstvou zemiakov.
11.
Na 3. vrstvu položíme zvyšok kapusty a prikryjeme poslednou vrstvou zemiakov.
13.
Zemiaky vložíme do rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 30 min. Potom zemiaky vyberieme z rúry, zalejeme rozšľahanými vajíčkami s bazalkou a dáme znovu zapiecť na 15 min., ale teplotu zvýšime na 210 stupňov.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Najlepšie recepty na hokkaido polievky
Najlepšie recepty na hokkaido polievky
Husté, krémové, sýte polievky z tekvice hokkaido si určite zamilujete. Odporúčame ako teplú jesennú večeru. Polievočky...
ovsené vločky
Dobite si energiu ovsenými vločkami!
Dobite si energiu ovsenými vločkami!
Váš žalúdok určite ocení, že telu môžete dodať niečo zdravé, výživné, prospešné, ľahko stráviteľné a pritom veľmi...
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...