Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Údené mäso v zemiakovo-kapustovej perine

kucharka26
kucharka26
6
porcií
70
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

2 kg
zemiaky
3 PL
olej
2 ks
cibuľa
5 strúčikov
cesnak
300 g
kyslá kapusta
1 KL
kmín
1 KL
soľ
300 g
údené mäso
korenie na zemiaky
4 ks
vajce
1 KL
bazalka

postup

1.
Na panvicu dáme olej, nakrájanú cibuľu na rezance a cesnak na plátky a necháme smažiť. Po cca 10-tich minútach pridáme k cibuli kyslú kapustu. Okoreníme 1 KL kmínom a 1 KL soľou.
2.
Údené mäso nakrájame na tenké plátky a osmažíme na troche oleja dohneda.
6.
Na vymastený olej dáme 1. vrstvu zemiakov a jemne posypeme grilovacím korením alebo korením na zemiaky.
9.
Na 2. vrstvu zemiakov uložíme údené mäso a prikryjeme 3. vrstvou zemiakov.
11.
Na 3. vrstvu položíme zvyšok kapusty a prikryjeme poslednou vrstvou zemiakov.
13.
Zemiaky vložíme do rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 30 min. Potom zemiaky vyberieme z rúry, zalejeme rozšľahanými vajíčkami s bazalkou a dáme znovu zapiecť na 15 min., ale teplotu zvýšime na 210 stupňov.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Klasický syrový burger
Grilovanie. Steaky a burgery
Grilovanie. Steaky a burgery
Grilovanie na záhrade, v parku, či v lese na vyhradenom mieste má vždy svoje čaro. Či už grilujete mäso alebo zeleninu...
Grilovaný hermelín
Hurá, môže sa grilovať!
Hurá, môže sa grilovať!
Aj napriek užitočným technickým pomocníkom, ktoré tvoria vybavenie našej kuchyne, nás nič nezastaví a s prvými letnými...
vilo habo
Nové recepty z populárnej TV šou
Nové recepty z populárnej TV šou
Špeciality z rýb, chutné polievky, cestovinové prekvapenia, to najlepšie z mäsa, sladké pokušenie, aj dobroty...