Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Údené mäso v zemiakovo-kapustovej perine

kucharka26
kucharka26
6
porcií
70
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

2 kg
zemiaky
3 PL
olej
2 ks
cibuľa
5 strúčikov
cesnak
300 g
kyslá kapusta
1 KL
kmín
1 KL
soľ
300 g
údené mäso
korenie na zemiaky
4 ks
vajce
1 KL
bazalka

postup

1.
Na panvicu dáme olej, nakrájanú cibuľu na rezance a cesnak na plátky a necháme smažiť. Po cca 10-tich minútach pridáme k cibuli kyslú kapustu. Okoreníme 1 KL kmínom a 1 KL soľou.
2.
Údené mäso nakrájame na tenké plátky a osmažíme na troche oleja dohneda.
6.
Na vymastený olej dáme 1. vrstvu zemiakov a jemne posypeme grilovacím korením alebo korením na zemiaky.
9.
Na 2. vrstvu zemiakov uložíme údené mäso a prikryjeme 3. vrstvou zemiakov.
11.
Na 3. vrstvu položíme zvyšok kapusty a prikryjeme poslednou vrstvou zemiakov.
13.
Zemiaky vložíme do rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 30 min. Potom zemiaky vyberieme z rúry, zalejeme rozšľahanými vajíčkami s bazalkou a dáme znovu zapiecť na 15 min., ale teplotu zvýšime na 210 stupňov.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
umyvacka riadu finish
Ľahká, efektívna a žiarivá cesta k čistému riadu
Ľahká, efektívna a žiarivá cesta k čistému riadu
Neznášate každodenné umývanie riadu? Preskúmajte pádne dôvody, prečo si konečne zaobstarať automatickú umývačku.
Domáceho perníkové korenie
Vianočné pečenie sa blíži, pripravte si domáce perníkové korenie!
Vianočné pečenie sa blíži, pripravte si domáce perníkové korenie!
Vôňa perníkov alebo medovníkov neodmysliteľne patrí k Vianociam a čarovnej atmosfére, ktorú so sebou vianočné sviatky...
Pizza napoletana
Pizza - po stopách minulosti
Pizza - po stopách minulosti
Ak spomenieme taliansku kuchyňu, každého hneď napadne pizza. Pizzu môžeme pripraviť na tisícky spôsobov, môžeme si ju...