Pridať recept

Základný recept na linecké koláčiky

ingrediencie

350 g
hladká múka
250 g
maslo
140 g
práškový cukor
2 ks
žĺtok
trochu
citrónová kôra
trochu
hladká múka na posypanie dosky
1 PL
tuk na vymastenie plechu

postup

1.
Múku preosejeme na pracovnú dosku, pridáme na kocky nakrájané maslo, preosiaty cukor, žĺtky, nastrúhanú citrónovú kôru a vypracujeme hladké cesto.
 
2.
Pracovnú dosku poprášime múkou a rozvaľkáme cesto. Vykrajujeme rôzne tvary, napríklad plné kolieska, ováliky, štvorčeky, hviezdičky, stromčeky a pod. Povrch môžeme potrieť rozšľahaným vajíčkom alebo iba bielkom a posypať nastrúhanými orechmi.
3.
Linecké cesto obvykle natierame lekvárom alebo maslovým krémom a spájame dva a viac druhov spolu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
7.4.2014 20:03 | |
+24 -3
To nie je recept na linecke kolaciky. Tie predsa maju prísny pomer surovín:3 diely hladkej muky 2 diely tuku 1 diel cukru 3:2:1 Na 140 g cukru by pripadalo az 420 g múky a 280 g masla!!!
Podobné články
Orechové linecké koláčiky plnené Nutellou
Linecké koláčiky 5x inak
Základný recept na tradičné linecké koláčiky môžte jednoducho upraviť. Ponúkame vám niekoľko chutných variácií.
Vianočné pečivo
Ihneď si ich uložte! Recepty na VIANOČNÉ PEČIVO na jednom mieste: Linecké koláčiky, medvedie labky, rožteky aj kolieska
Suché čajové pečivo jednoznačne patrí k Vianociam. Zozbierali sme pre vás najnovšie a najchutnejšie vianočné...
TOP
Dlhá história obľúbeného vianočného pečiva: Linecké koláčiky milujeme už 370 rokov
Dlhá história obľúbeného vianočného pečiva: Linecké koláčiky milujeme už 370 rokov
Dalo by sa povedať, že je to asi najobľúbenejšie vianočné pečivo a len málokto by si bez neho vedel...
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
A čo vy? Ochutnávate surové cesto počas vianočného pečenia? Toto je dôvod, prečo by ste tak už nemali robiť!
Drobí sa a je suché? Už nikdy viac! Toto je tajomstvo skúsenej cukárky na dokonalé linecké cesto, je krehké,
Drobí sa a je suché? Už nikdy viac! Toto je tajomstvo skúsenej cukrárky, ako urobiť najlepšie linecké cesto, je krehké, vláčne a perfektne sa s ním pracuje
Krehké, jemné a rozplýva sa na jazyku! Ak chcete mať úžasné linecké koláčiky, dávajte si pozor na tieto...