Pridať recept

FOTORECEPT: Plnený kaleráb

ingrediencie

6 ks
veľký kaleráb Gigant
500 g
bravčové mäso mleté
2 ks
žemľa
trochu
mlieko
4 dl
vývar
podľa chuti
cesnaku
250 ml
smotana na šľahanie
1 PL
hladká múka
1 ks
vajce
podľa chuti
vegeta

postup

1.
Pripravíme si ingrediencie.
Fotorecept: Plnený kaleráb
Fotorecept: Plnený kaleráb
Zdroj: sylweliee
 
2.
Kaleráby očistíme, vydlabeme. Žemle pokropíme mliekom. Mleté mäso dáme do väčšej nádoby, pridáme cesnak a vyžmýkané žemle, okoreníme. Zmesou naplníme kaleráby. Kaleráby uložíme do zapekacej misy. Podlejeme vývarom. Do vývaru môžme pridať aj vydlabané kalerábové kúsky.
Fotorecept: Plnený kaleráb
Fotorecept: Plnený kaleráb
Zdroj: sylweliee
3.
Pečieme na 200° cca 30 minút. Pred dopečením posypeme strúhaným syrom.
Fotorecept: Plnený kaleráb
Fotorecept: Plnený kaleráb
Zdroj: sylweliee
4.
Do vyššej nádoby nalejeme 250ml šlahačkovej smotany, pridáme 1PL hladkej múky, vajíčko, vegetu. Rozhabarkujeme a prilejeme ku kalerábom. Zapekáme ešte cca 3 minúty. Dobrú chuť!:)
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Obaľovaný kaleráb pečený v rúre
Redukuje zápaly, podporuje trávenie, znižuje cholesterol a navyše chutí výborne: Recepty, za ktoré sa vám vaše telo poďakuje!
Zistite, aké výhody a vlastnosti má kaleráb, ale aj aké sú najlepšie recepty s touto zdravou zeleninou.
Krémová kalerábová polievka s karfiolom, bez mlieka a lepku
Túto bielu polievku si viem predstaviť zjesť aj v „raw“, teda surovom stave.  Na zelenine je úžasné, že ju...