Pridať recept

FOTORECEPT: Roláda z mletého mäsa

5
porcií
105
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

600 g
mleté bravčové mäso
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie, vegeta, sladká červená paprika, cesnak
2 ks
vajce
2 ks
rožky alebo žemle

Plnka

podľa chuti
tavený syr napr Karička, Bambino
podľa chuti
bazalka, petržlenová vňať

postup

1.
Pripravíme si základné ingrediencie.
Fotorecept: Roláda z mletého mäsa
Fotorecept: Roláda z mletého mäsa
Zdroj: sylweliee
 
2.
Mleté bravčové mäso ochutíme soľou, korením, vegetou, paprikou. Pridáme cesnak /2-3 strúčiky/, celé vajíčka, premiešame. Pridáme dva vo vode /príp. v mlieku/ namočené a vyžmýkané rožky /žemle/ a znova premiešame. Na chvíľku odložíme do chladničky. Ak máte radi bylinky - vymiešajte syr s bazalkou, petržlenovou vňaťou, atď. Mäsovú zmes dáme na pracovnú dosku pokrytú alobalom a mokrými rukami vyformujeme z masy na alobale obdĺžnik a potrieme ho syrovou..prípadne syrovo-bylinkovou zmesou. Naplnené mäso pomocou alobalu opatrne zvinieme do rolády. Pritlačíme aj konce alobalu.
Fotorecept: Roláda z mletého mäsa
Fotorecept: Roláda z mletého mäsa
Zdroj: sylweliee
3.
Roládu dáme na hlboký plech, podlejeme vodou, cca 2 šálky a pečieme pri 180° asi hodinu. Po hodine alobal otvoríme, roládu prelejeme výpekom a dáme zapiecť ešte na 30 minút.
Fotorecept: Roláda z mletého mäsa
Fotorecept: Roláda z mletého mäsa
Zdroj: sylweliee
4.
Ozdobíme petržlenovou vňaťou a podávame so zemiakmi, so šalátom, atď. Dobrú chuť!:)
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Sú ohromné! Jemné kuracie fašírky v napufkanom cestíčku z kyslej smotany, toto je recept na najlepšie fašírky
Sú ohromné! Jemné kuracie fašírky v napufkanom cestíčku z kyslej smotany, toto je recept na najlepšie fašírky pod slnkom, každý si pýta dupľu
Už nemusíte hľadať, čo dnes variť. Pripravte svojej rodine šťavnaté fašírky z kuracieho mäsa. Nič im...
Nápadité fašírky
Fašírky v 12 chutných receptov, ktoré budete chcieť vyskúšať
Fašírky sú jedným z najchutnejších riešení rýchleho obeda či večere. Ale pri ich príprave sa nemusíte...
TOP
Zbierka 11 receptov na tie najlepšie karbonátky: Stačí pridať túto surovinu a už nikdy nebudú vysušené, perfektný trik!
Zbierka 11 receptov na tie najlepšie karbonátky: Stačí pridať túto surovinu a už nikdy nebudú vysušené, perfektný trik!
Čo dnes uvariť? Pripravili sme si pre vás bohatú ponuku overených receptov na obľúbené karbonátky, aj zopár...