Základné cesto na pizzu
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kocka
droždie
400
g
hladká múka
2
PL
olivový olej
štipiek
soľ
trochu
múka na posypanie pracovnej dosky
postup
1.
Do 200 ml teplej vody rozmrvíme droždie. Do misy preosejeme múku, pridáme olej a štipku soli. Prilejeme rozpustené droždie s vodou a vypracujeme hladké cesto (môžeme to spraviť aj elektrickým mixérom).
2.
Z cesta vytvarujeme guľu, poprášime múkou a prikryjeme čistou utierkou. Na teplejšom mieste necháme odpočívať približne 40 minút. Cesto by malo zdvojnásobiť svoj objem.
3.
Cesto ešte prehnietime a dosku poprášime múkou. Rozvaľkáme na veľkosť plechu alebo urobíme dve menšie okrúhle pizze. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme ešte 10 minút odpočívať.
4.
TIP: Cesto môžeme pripraviť aj deň vopred. Cez noc ho necháme v chladničke odpočívať a na druhý deň ho rozvaľkáme podľa predchádzajúcich pokynov.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.