Základné cesto na pizzu trochu inak
4
porcie
55
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
hladká múka
1/2
kocka
droždie
1
KL
kryštálový cukor
180
ml
teplá voda
1
KL
soľ
1
PL
olivový olej
trochu
múka na posypanie pracovnej dosky
trochu
tuk na vymastenie formy
postup
1.
Múku preosejeme do misy. V strede urobíme jamku, do ktorej rozmrvíme droždie. Pridáme cukor, 5 lyžíc teplej vody a zľahka premiešame vidličkou. Prikryjeme čistou utierkou a necháme 20 minút odpočívať na teplom mieste.
2.
Prisypeme soľ, zvyšnú vodu, olej a vypracujeme tuhšie cesto, ktoré sformujeme do gule. Prikryjeme utierkou a asi hodinu necháme odstáť. Medzitým si pripravíme ingrediencie na obloženie pizze.
3.
Rúru rozpálime na 230°C. Na pomúčenej doske ešte raz cesto vypracujeme a rozdelíme na dva bochníky. Oba rozvaľkáme na okrúhlu pizzu a preložíme na vopred vymastený plech. Taktiež môžeme cesto urobiť na celý plech v tvare obdĺžnika.
4.
Pripravené cesto obložíme pripravenými ingredienciami a vložíme do vyhriatej rúry. Na spodnej mriežke pečieme približne 10-15 minút dochrumkava. Ihneď podávame.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.