Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Mrkvovo-čučoriedková torta zo špaldovej múky

vacica
vacica
12
porcií
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Korpus

5
vajce
100 g
cukor
1
vanilkový cukor
1
citrón
500 g
mrkva
150 g
orechy
150 g
kokos
180 ml
olej
200 g
hladka spaldova muka
20 g
sóda bikarbóna
1/2 KL
soľ

Plnka

500 ml
smotana na šľahanie
1 balíček
puding
1 PL
fernet
500 ml
ryžové mlieko
čučoriedka
černicový džem

Na vysypanie plechu

maslo
špaldová strúhanka

postup

1.
Najprv vyšľaháme vajcia s klasickým a vanilkovým cukrom.
3.
Pomleté orechy opečieme na sucho na panvici (asi 3 minúty) a pridáme ich do cesta.
4.
Potom pridáme nastrúhanú mrkvu, kokos, múku a všetko poriadne premiešame.
6.
Vznikne nám krásne, voňavé cesto, ktoré vylejeme do formy (vopred sme si ju vymastili a vysypali strúhankou).
7.
Pečieme pomaly, asi 40 minút pri teplote 180-200 stupňov. Cesto bude upečené, ak sa bude odliepať od krajov a na dotyk tuhé. Prípadne strčte doňho špáradlo a keď sa naňho nebude nič priliepať, korpus je hotový :)
8.
Medzitým, čo sa nám bude korpus piecť, si urobíme jednoduchú plnku: Urobíme si puding z mlieka a prášku. Nepridávame žiaden cukor (keďže šľahačka bude dostatočne sladká).
10.
Vychladnutý puding a šľahačku spojíme a primiešame 1 PL fernetu.
12.
Korpus rozdelíme na polovicu (šikovné gazdinky môžu aj na tri časti, ale chce to opatrnosť). Každý kus korpusu polejeme černicovou šťavou z kompótu (asi 3 PL).
13.
Potom ho potreime černicovým džemom a pridáme šľahačkový krém.
14.
Rozvnomerne plnku rozotrieme a posypeme čučoriedkami. Priložíme druhý plát (ak sme si korpus rozdelili na 3 časti, tak postup opakujeme, ak iba na dve časti, prikryjeme korpusom a už iba potrieme šľahačkou).
15.
Na záver môžeme tortu posypať grankom. Odložíme do chladničky aspoň na 12 hodín, nech sa spoja chute :)
16.
Dobrú chuť!

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
lienka022
14.4.2014 13:54 | |
+0 -0
Tento recept sa mi veľmi páči, určite ho spravím, len by som chcela podotknúť, že sú tam čučoriedky, nie černice :)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
vianocne pecenie
Vianočné pečenie nemusí byť strašiak
Vianočné pečenie nemusí byť strašiak
Krehké a lahodné domáce pečivo. Omamná vôňa, ktorá sa šíri celou kuchyňou vyvoláva množstvo spomienok na detstvo. Ak...
zdrave rychlovky
Chcete variť zdravo a rýchlo?
Chcete variť zdravo a rýchlo?
Jednoduchá odpoveď na otázku z titulku, však? Nie vždy máme čas vyvárať, stáť pri sporáku, čakať na dopečenie... Možno...
vianocny stol
Čo nesmie chýbať na vianočnom stole?
Čo nesmie chýbať na vianočnom stole?
Počas vianočných sviatkov chceme sebe i svojim najbližším dopriať len to najlepšie. Týždne vopred hľadáme nové recepty...