Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Mrkvovo-čučoriedková torta zo špaldovej múky

vacica
vacica
12
porcií
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Korpus

5 ks
vajce
100 g
cukor
1 ks
vanilkový cukor
1 ks
citrón
500 g
mrkva
150 g
orechy
150 g
kokos
180 ml
olej
200 g
hladka spaldova muka
20 g
sóda bikarbóna
1/2 KL
soľ

Plnka

500 ml
smotana na šľahanie
1 balíček
puding
1 PL
fernet
500 ml
ryžové mlieko
čučoriedka
černicový džem

Na vysypanie plechu

maslo
špaldová strúhanka

postup

1.
Najprv vyšľaháme vajcia s klasickým a vanilkovým cukrom.
3.
Pomleté orechy opečieme na sucho na panvici (asi 3 minúty) a pridáme ich do cesta.
4.
Potom pridáme nastrúhanú mrkvu, kokos, múku a všetko poriadne premiešame.
6.
Vznikne nám krásne, voňavé cesto, ktoré vylejeme do formy (vopred sme si ju vymastili a vysypali strúhankou).
7.
Pečieme pomaly, asi 40 minút pri teplote 180-200 stupňov. Cesto bude upečené, ak sa bude odliepať od krajov a na dotyk tuhé. Prípadne strčte doňho špáradlo a keď sa naňho nebude nič priliepať, korpus je hotový :)
8.
Medzitým, čo sa nám bude korpus piecť, si urobíme jednoduchú plnku: Urobíme si puding z mlieka a prášku. Nepridávame žiaden cukor (keďže šľahačka bude dostatočne sladká).
10.
Vychladnutý puding a šľahačku spojíme a primiešame 1 PL fernetu.
12.
Korpus rozdelíme na polovicu (šikovné gazdinky môžu aj na tri časti, ale chce to opatrnosť). Každý kus korpusu polejeme černicovou šťavou z kompótu (asi 3 PL).
13.
Potom ho potreime černicovým džemom a pridáme šľahačkový krém.
14.
Rozvnomerne plnku rozotrieme a posypeme čučoriedkami. Priložíme druhý plát (ak sme si korpus rozdelili na 3 časti, tak postup opakujeme, ak iba na dve časti, prikryjeme korpusom a už iba potrieme šľahačkou).
15.
Na záver môžeme tortu posypať grankom. Odložíme do chladničky aspoň na 12 hodín, nech sa spoja chute :)
16.
Dobrú chuť!

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
lienka022
14.4.2014 13:54 | |
+0 -0
Tento recept sa mi veľmi páči, určite ho spravím, len by som chcela podotknúť, že sú tam čučoriedky, nie černice :)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Grilovaný hermelín
Hurá, môže sa grilovať!
Hurá, môže sa grilovať!
Aj napriek užitočným technickým pomocníkom, ktoré tvoria vybavenie našej kuchyne, nás nič nezastaví a s prvými letnými...
vilo habo
Nové recepty z populárnej TV šou
Nové recepty z populárnej TV šou
Špeciality z rýb, chutné polievky, cestovinové prekvapenia, to najlepšie z mäsa, sladké pokušenie, aj dobroty...
ľadový čaj
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Čaj. Nápoj, ktorý pijeme azda všetci a pri akejkoľvek príležitosti. Či k raňajkám, popri práci alebo len tak,...