Pridať recept

Zemiakové pagáčiky

20
porcií
120
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
uvarené zemiaky v šupke
1 kg
hladká múka
4 ks
vajce
2 ks
Hera
2 ks
tavený syr v črievku
1 téglik
kyslá pochúťková smotana
1 kocka
droždie
1 dl
rastlinný olej
1 dl
semienka na posýku
2 PL
vegeta
1 PL
celá rasca

postup

1.
Kilo v šupke uvarených, vychladnutých zemiakov ošúpeme, nastrúhame, pridáme kilo hladkej múky, dve polievkové lyžice vegety alebo 1 lyžicu soli, 1 lyžicu celej rasce, dve žĺtka, dve roztopené Hery, dva syry v črievku, kelímok kyslej smotany, rozmrvenú kocku droždia a všetko riadne premiesime, kým sa cesto prestane lepiť na ruky. Na hodinu odložíme do tepla.
 
2.
Vykysnuté cesto rozvaľkáme, potrieme olejom, preložíme, potrieme olejom, znova preložíme a rozvaľkáme na hrúbku 1 cm. Vykrajujeme pagáčiky, ktoré potrieme vajíčkom, posypeme posýpkou (rasca, ľan, sezam, mak, slnečnica) a pečieme do zlatista 10 minút pri 180 stupňoch.
3.
Z uvedenej dávky vyjde asi 120 chutných, mäkučkých pagáčikov. Jedinou ich nevýhodou je, že dlho nevydržia, pretože sa hneď zjedia. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať