Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Bezlepkové perníky z pohánkovej múky

kucharka26
kucharka26
20
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

250 g
pohánková múka
1 KL
kypriaci prášok do pečiva
1 KL
perníkové korenie
1 KL
citrónová kôra
50 g
maslo
1 ks
vajce
3 PL
voda
2 KL
tekutá stévia

postup

1.
V mise zmiešame múku, prášok do pečiva, perníkové korenie a citrónovú kôru. K sypkým surovinám primiešame zmäknuté maslo, vajíčko a sladidlo. Podľa potreby prilejeme vodu.
3.
Hotové cesto zabalíme do fólie a dáme na 2 hod. do chladničky.
4.
Cesto rozvaľkáme na plát hrubý cca 2-3 mm a pomocou formičiek vykrajujeme perníky.
5.
Perníky uložíme na plech a pečieme pri teplote 170 stupňov 10 min. Hneď po upečení sú perníky krásne mäkké, ale keď ich necháme v dóze cca 10 dní, budu chutiť ešte viac.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
lomej28
10.12.2014 17:34 | |
+0 -0
Dobry den, kolko je asi 2kl stevie medu?
matuska.jurcikova1
14.9.2014 12:15 | |
+3 -0
a nemozem tam dat aj obyc. celozrnnu muku? a namiesto obyc. masla arasidove maslo?
alex3770
25.11.2013 09:46 | |
+2 -0
ja mám len otázočku, či sú perníčky naozaj bez medu?
kucharka26
25.11.2013 18:41 | |
+2 -2
Perníky neobsahujú vôbec med. Na med mám rovnaký názor ako na cukor, veľký rozdiel medzi nimi nie je. Ako sladidlo som použila iba stéviu, ale je pravda, že nie každému vyhovuje jej špecifická chuť. V originálnom recepte bol na osladenie použitý agávový sirup.
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
ovsené vločky
Dobite si energiu ovsenými vločkami!
Dobite si energiu ovsenými vločkami!
Váš žalúdok určite ocení, že telu môžete dodať niečo zdravé, výživné, prospešné, ľahko stráviteľné a pritom veľmi...
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...
Vajíčková nátierka s majonézou
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Ak si neviete predstaviť ráno bez praženice, omelety alebo vajíčka uvareného natvrdo, tak ste na správnej adrese. No...