Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Syrokrémové pagáčiky

Spydigy
Spydigy
100
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
kyslá pochúťková smotana 16
500 g
múka hladká
250 g
palmarín
1 kocka
droždie
1 ČL
soľ
1 ks
krabička klasického syrokrému
trochu
vlažné mlieko
vajce na potretie
sezamové a ľanové semienka na posypanie

postup

2.
trošku ale naozaj len trošku mlieka si ohrejeme a dáme doňho kocku droždia
4.
do väčšej misky si dáme úplne všetky suroviny a vypracujeme si cesto.
5.
na pomučenú dosku vložíme cesto a ešte ho trošku spracujeme aby bolo vláčne
8.
a začneme si ho skladať,.. vrchnú časť k sebe do polky
10.
a nakoniec ľavú stranu dáme do stredu a nato položíme pravú stranu. a vyvaľkáme.. toto zopakujeme 3x
14.
potrieme vajkom a posypeme buď sezamom alebo ľanovými semiačkami. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C na cca 20-25min (riadťe sa svojou rúrou každá pečie inak)

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Kathaline
24.12.2014 15:46 | |
+1 -0
pagáčiky som urobila dnes, aby bolo aj niečo slané na Vianoce a sú fantastické :) (y)
Spydigy
12.1.2015 14:14 | |
+1 -0
dakujem krasne nie je nic lepsie pocut ako to, ze chutili :)
macha
20.4.2014 13:22 | |
+1 -0
Prosím - krabička syrokrému znamená, že mám použit všetky tri kúsky syrokrému, ktoré sú v krabičke? Čiže na pol kg múky idú tri kúsky syrokrému? Ďakujem za odpoveď. Rada by som pagáčky niekedy upiekla.
Spydigy
25.4.2014 15:23 | |
+1 -0
ano presne tak davam celu krabicku syrokremu tj 3kocky :)
mortilenka12
2.1.2014 22:40 | |
+6 -1
Tento Tvoj recept používam už dlhšie, pagáčiky chutia všetkým :) ďakujem :)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Dva zdrawé recepty z repy
Dva „zdrawé“ recepty z repy. Červenej aj žltej.
Dva „zdrawé“ recepty z repy. Červenej aj žltej.
Červená repa alebo cvikla je skvelá rastlina. Dá sa využiť úplne celá. Od koreňa po listy. Vlastne, v mnohých receptoch...
Rýchly obed s quinoa
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Quinoa pochádza z Južnej Ameriky. Na Slovensko sa dováža z Peru aj Bolívie, pestujú ju aj v Kolumbii či Ekvádore. V...
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...