Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Syrokrémové pagáčiky

Spydigy
Spydigy
100
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
kyslá pochúťková smotana 16
500 g
múka hladká
250 g
palmarín
1 kocka
droždie
1 ČL
soľ
1 ks
krabička klasického syrokrému
trochu
vlažné mlieko
vajce na potretie
sezamové a ľanové semienka na posypanie

postup

2.
trošku ale naozaj len trošku mlieka si ohrejeme a dáme doňho kocku droždia
4.
do väčšej misky si dáme úplne všetky suroviny a vypracujeme si cesto.
5.
na pomučenú dosku vložíme cesto a ešte ho trošku spracujeme aby bolo vláčne
8.
a začneme si ho skladať,.. vrchnú časť k sebe do polky
10.
a nakoniec ľavú stranu dáme do stredu a nato položíme pravú stranu. a vyvaľkáme.. toto zopakujeme 3x
14.
potrieme vajkom a posypeme buď sezamom alebo ľanovými semiačkami. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C na cca 20-25min (riadťe sa svojou rúrou každá pečie inak)

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Kathaline
24.12.2014 15:46 | |
+1 -0
pagáčiky som urobila dnes, aby bolo aj niečo slané na Vianoce a sú fantastické :) (y)
Spydigy
12.1.2015 14:14 | |
+1 -0
dakujem krasne nie je nic lepsie pocut ako to, ze chutili :)
macha
20.4.2014 13:22 | |
+1 -0
Prosím - krabička syrokrému znamená, že mám použit všetky tri kúsky syrokrému, ktoré sú v krabičke? Čiže na pol kg múky idú tri kúsky syrokrému? Ďakujem za odpoveď. Rada by som pagáčky niekedy upiekla.
Spydigy
25.4.2014 15:23 | |
+1 -0
ano presne tak davam celu krabicku syrokremu tj 3kocky :)
mortilenka12
2.1.2014 22:40 | |
+6 -1
Tento Tvoj recept používam už dlhšie, pagáčiky chutia všetkým :) ďakujem :)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...
Vajíčková nátierka s majonézou
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Ak si neviete predstaviť ráno bez praženice, omelety alebo vajíčka uvareného natvrdo, tak ste na správnej adrese. No...
Šípkový čaj s medom
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...