Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Šošovicovo-paradajková polievka so pšenovými knedličkami

kucharka26
kucharka26
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

400 g
červená šošovica
400 g
konzervované paradajky
3,5 litre
voda
300 g
koreňová zelenina
1 ks
cibuľa
3 strúčiky
cesnak
1 PL
soľ
1 PL
majorán
3 PL
mletá červená paprika
2 PL
gulášové korenie
1 KL
ligurček

Knedličky

150 g
pšeno
450 ml
voda
1 PL
mleté ľanové semienko
7 PL
pohánková múka
1 KL
soľ
bylinky podľa chuti

postup

1.
Cibuľu a cesnak nakrájame na malé kúsky a osmažíme vo veľkom hrnci na oleji dozlatista. K osmaženej cibuli pridáme paradajky a po 10-tich minútach ich zalejeme vodou.
2.
Do vriacej polievky pridáme šošovicu, koreňovú zeleninu a ostatné korenie. Necháme prevrieť max 10 min., šošovica je hotová za pár minút.
3.
Na knedličky si zmiešame v miske uvarené pšeno s múkou, ľanovým semienkom, soľou a bylinkami.
4.
Rukami vytvarujeme malé guľky, ktoré dáme variť do vriacej vody. Keď vyplavú knedličky na povrch, scedíme ich a podávame v polievke.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Najlepšie recepty na hokkaido polievky
Najlepšie recepty na hokkaido polievky
Husté, krémové, sýte polievky z tekvice hokkaido si určite zamilujete. Odporúčame ako teplú jesennú večeru. Polievočky...
ovsené vločky
Dobite si energiu ovsenými vločkami!
Dobite si energiu ovsenými vločkami!
Váš žalúdok určite ocení, že telu môžete dodať niečo zdravé, výživné, prospešné, ľahko stráviteľné a pritom veľmi...
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...