Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Šošovicovo-paradajková polievka so pšenovými knedličkami

kucharka26
kucharka26
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

400 g
červená šošovica
400 g
konzervované paradajky
3,5 litre
voda
300 g
koreňová zelenina
1 ks
cibuľa
3 strúčiky
cesnak
1 PL
soľ
1 PL
majorán
3 PL
mletá červená paprika
2 PL
gulášové korenie
1 KL
ligurček

Knedličky

150 g
pšeno
450 ml
voda
1 PL
mleté ľanové semienko
7 PL
pohánková múka
1 KL
soľ
bylinky podľa chuti

postup

1.
Cibuľu a cesnak nakrájame na malé kúsky a osmažíme vo veľkom hrnci na oleji dozlatista. K osmaženej cibuli pridáme paradajky a po 10-tich minútach ich zalejeme vodou.
2.
Do vriacej polievky pridáme šošovicu, koreňovú zeleninu a ostatné korenie. Necháme prevrieť max 10 min., šošovica je hotová za pár minút.
3.
Na knedličky si zmiešame v miske uvarené pšeno s múkou, ľanovým semienkom, soľou a bylinkami.
4.
Rukami vytvarujeme malé guľky, ktoré dáme variť do vriacej vody. Keď vyplavú knedličky na povrch, scedíme ich a podávame v polievke.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Grilovaný hermelín
Hurá, môže sa grilovať!
Hurá, môže sa grilovať!
Aj napriek užitočným technickým pomocníkom, ktoré tvoria vybavenie našej kuchyne, nás nič nezastaví a s prvými letnými...
vilo habo
Nové recepty z populárnej TV šou
Nové recepty z populárnej TV šou
Špeciality z rýb, chutné polievky, cestovinové prekvapenia, to najlepšie z mäsa, sladké pokušenie, aj dobroty...
ľadový čaj
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Čaj. Nápoj, ktorý pijeme azda všetci a pri akejkoľvek príležitosti. Či k raňajkám, popri práci alebo len tak,...